Skip to main content

WOC 2013 i Vuokatti, Finland står for døren

| Administrator | Nyheder 2013

Store danske forhåbninger

Nu hvor juniorerne endnu en gang har vist vejen og været med helt fremme og sågar vundet guld, er turen kommet til seniorerne, der torsdag morgen rejste til Vuokatti, hvor VM finder sted fra søndag 7.juli til lørdag d.13.juli. Endnu en gang er det et særdeles ungt hold, der er sendt af sted, og alligevel er forventningerne på ingen måde mindre end sidste år – og målsætningen er for første gang at opnå 2 medaljer. Der er ”desværre” kun 7 løbere med i år, da Marius Thrane Ødum har måttet melde fra med relativt sent varsel – og han får således ikke en gang mulighed for at forsvare sin flotte World Cup-placering som nr 15.

De danske damer
Der er også ”kun” 3 damer med, men Maja Alm, OK HTF, Ida Bobach, OK Pan og Emma Klingenberg, Faaborg OK er reelt (næsten) etablerede verdensstjerner ud fra deres internationale resultater de seneste par år. 2 mesterskabsmedaljer til Maja, 1 til Ida og 2 World Cup-sejre til Emma – samt stafetsejr til verdens største stafetløb, Jukola/Venla, i netop Finland (i øvrigt sammen med JWOC-guldvinder Miri Thrane Ødum) fører nødvendigvis til store forventninger til de 3. Maja og Emma i sprint, Ida på mellem og lang og ikke mindst stafetholdet vil utvivlsomt være med helt fremme når medaljerne skal fordeles – og forhåbentlig vil både talent, dygtighed og ”de rigtige marginaler” give de medaljer, der stræbes efter.

De danske herrer
Der er 4 herrer med, og umiddelbart er der størst forventninger til Tue Lassen, Faaborg OK, på både mellem og lang, men også Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, vil helt sikkert kunne være med langt fremme i sprint, hvis det kører for ham. Søren Schwarz Sørensen, Fif Hillerød OK, og Andreas Boesen, OK Roskilde, stilles der måske ikke de helt store resultatmæssige forventninger til, men først og fremmest skal de have kæmpet sig til A-finalerne og så give den fuld gas i finalerne! Fra sidste års stafethold, der opnåede en flot podieplacering som nr 6, mangler Søren Bobach desværre – og Marius Thrane Ødum var egentlig tiltænkt denne plads i stedet. Nu tages beslutningen om den sidste løber først i løbet af ugen.

Selve løbene starter søndag 7. juli, hvor der er langdistance-kvalifikation. Hos damerne stiller Emma Klingenberg og Ida Bobach op, og hos herrerne er det Tue Lassen og Søren Schwartz Sørensen. Der er 3 heats og de 15 bedste fra hvert heat går i finalen, der afvikles tirsdag d.9. juli. Mandag d.8. juli står der sprint på programmet, Maja Alm og Emma Klingenberg hos damerne og Rasmus Thrane Hansen samt Andreas Boesen skal løbe kvalifikation om formiddagen og finale om eftermiddagen. Onsdag d.10. juli er der mellemdistance-kvalifikation for Maja og Ida samt Tue, Rasmus og Søren – og de skal forhåbentlig alle løbe finale om torsdagen. Lørdag d.13. juli er der så stafet.

Lige som sidste år er der et lille filmhold til VM, som vil sørge for både billeder og interviews fra før, under og efter konkurrencerne – og nyttige links i den forbindelse kan være: http://www.youtube.com/dofwebtv - https://www.facebook.com/Danskorienteringsforbund og https://twitter.com/dofWOC2013

http://www.woc2013.fi/