Skip to main content

Kalevan Rasti vandt Jukola

| Administrator | Nyheder 2013

Og Pan pigerne gennemførte herreklassen i fin stil

Den finske storklub Kalevan Rasti viste endnu en gang stor styrke, da de gentog sidste års sejr med den mangedobbelte franske verdensmester Thierry Gueorgiou på sidste turen. Klubben lå nr. 7 på næstsidste radio på første tur – det var det dårligste, de på noget tidspunkt var placeret i stafetten! Efter 4. tur så de sig ikke tilbage, selvom et stærkt løbende hold fra Kristiansand OK i Norge i mål blot var 2:23 efter. Treer blev finske Hiidenkiertäjät med russiske Valentin Novikov til sidst. Norske Halden fik en skidt start, men løb sig flot op til 4. pladsen.

Tue Lassen leverede en fornem indsats på 5. tur for sin finske klub Vaajakosken Terä, da han i dagens bedste tid løb hele 1:47 ind på Kalevan Rasti og dermed reducerede afstanden til 1:03. Tue startede ud som nr. 7 og kom i mål som nr. 2. Imidlertid kunne Tues klubkammerater, de ellers legendariske finske brødre Jani og Jonne Lakanen ikke følge med de internationale stjerner på de sidste ture og klubben endte som nr. 7.

Før da havde Andreas Boesen løbet en glimrende førstetur for svenske Pan-Kristianstadt, hvor han på første tur skiftede som nr. 33, 1:21 efter teten. Rasmus Thrane Hansen løb sidste tur for klubben og løb i 26. bedste tid på sidste tur – kun små 5 minutter langsommere end Gueorgiou – og løb også klubben ind til en 26. plads.

Rune Olsen løb en flot anden tur for Bækkelaget og bragte holdet fra 8. til 7. pladsen. Men så gik det voldsomt ned d bakke for den gamle storklub, så Jeppe Ruud til sidst løb holdet i mål til en 98. plads.

I IFK Göteborg løb Christian Bobach en fin 4. tur, da han i en tid 3 minutter langsommere end den hurtigste på turen bragte klubben fra en 28. til en 20. plads. Marius Thrane Ødum havde fået tildelt den prestigefyldte sidstetur i Blåvitt, men det viste sig mod forventning, at lidt sygdom ikke helt havde sluppet taget, så en dybt skuffet Marius måtte opgive at bringe klubbens hold i mål.

På et afbudsramt hold fra CopenhagenO løb de unge løver Emil Øbro, Malthe Gaarsdal og Bertram Kopp Stannum de første ture og fik god erfaring i at løbe med i de store stafetter. Holdet endte heroisk fightende som bedste danske hold på 245. pladsen.

En væsentlig grund til den heroiske fighterindsats skulle også findes i, at CopenhagenO blev pustet gevaldigt i nakken af holdet med navnet Venla Relay winners 2013. Pigerne fra OK Pan stillede op i herreklassen og holdet var som en hyldest til lørdagens historiske sejr blevet omdøbt til det mere prangende navn. Selvom de havde en hård Venlakavle i benene, løb de fire Venlavindere suppleret med Ane Linde, Ita Klingenberg og Josephine Dewett Kristensen sig ind på en fornem placering som nr. 279. Efter 5. tur skiftede Pan pigerne blot 52 sekunder efter CopenhagenO, så Tim Falck Weber fik travlt med at skaffe lidt afstand til Miri Thrane Ødum på 6. tur.

Alle resultater kan findes via linket nedenfor.

Imponerende at Pan pigerne tog udfordringen i herreklassen op få timer efter lørdagens triumf i lørdagens stafet. Og imponerende at løbe sig i top 300 i herreklassen med lørdagens løb siddende i benene. I Politiken har redaktør Rasmus Bech fornylig efterlyst en mere fantasifuld måde at fejre store idrætstriumfer på end ved at drikke sig i hegnet i champagne umiddelbart efter sejren er en realitet. Han bør kunne finde noget inspiration her.

Så lad denne reportage slutte med endnu en hyldest til de forrygende Pan piger for en dejlig weekend med den historiske Venla-sejr som det ubestridte højdepunkt og så ønske Ida, Maja og Emma – sammen med de danske herrer naturligvis - held og lykke med de videre forberedelser frem mod VM i juli. Og så heller ikke glemme at ønske Miri og resten af juniorlandsholdet tilsvarende held og lykke ved Junior VM i Tjekkiet – ligeledes i juli.

http://online.jukola.com/tulokset/en/j2013_ju/