Skip to main content

OK Pan Århus vandt Venlakavlen i Finland

| Administrator | Nyheder 2013

I dag er skrevet dansk idrætshistorie!

Lige før kl. 16 dansk tid skrev Emma Klingenberg historie, da hun sikrede OK Pan Århus sejren i Venlakavlen, som er damestafetten i den finske Jukolastafet. Jukolastafetten er verdens største orienteringsstafet - orienteringsidrættens svar på Champions League, Tour de France og Wimbledon.

Det er første gang nogensinde, at en dansk klub vinder en af de store stafetter i orienteringsverdenen. Mange danskere har været med på vindende hold, men et dansk hold har aldrig tidligere vundet. Sidste års 3. plads til netop OK Pan Århus var det hidtil bedste resultat.

Emma Klingenberg duellerede på sidste tur med Mari Fasting fra o-drættens svar på Manchester United: Halden SK fra Norge og var til slut 21 sekunder foran i mål.

"I begyndelsen gik det fint, jeg fik hurtigt løbet Mari op", fortalte Emma i sejrsinterviewet bagefter. "Men så stressede vi hinanden og det blev til mange fejl. Mod slutningen tog jeg mit eget velvalgt. Jeg så godt hun gjorde noget andet, men jeg var sikker på at mit gav det bedste indløb til posten" fortalte Emma bagefter. Og det fik hun heldigvis ret i.

OK Pan havde valgt en alternativ startopstilling med Ida Bobach på første tur. "Vi vidste selvfølgelig, at det var en alternativ opstilling, men vi troede på det kunne række hele vejen", fortalte Maja Alm bagefter og hentydede til, at Ida normalt er den stærkeste løber på holdet. Men ingen er i tvivl om, at Emma er stærkest i en spurt.

Og Ida fortalte da også, at hun havde løbet godt på den første tur, hvor hun var i mål med teten. Dog var den finske superstjerne Minna Kauppi i mål lidt tid før, men hendes klub er ingen trussel i den samlede konkurrence.

Unge Miri Thrane Ødum fik dermed et perfekt men også stressende udgangspunkt på sin anden tur. "Jeg løb kontrolleret og sikkert og er godt tilfreds", fortalte Miri, der på 5. pladsen sendte Maja Alm ud på 3. og næstsidste tur blot 15 sekunder efter de førende.

Det var en perfekt udgangssituation for Maja, der hurtigt konsoliderede sig i teten og på et tidspunkt på 3. tur lå helt i front. Ved skiftet var hun dog 49 sekunder efter den norske veteran Anne Margrethe Nordberg Hausken på en 3. plads.

Men som skrevet var det ikke noget problem for førsteårssenior Emma Klingenberg at lukke hullet til de første. Løbet er kulminationen på to fantastiske uger for Emma, hvor hun i World Cuppen for halvanden uge siden spurtbesejrede den 20-dobbelte verdensmester Simone Niggli fra Schweiz og vandt den såkaldte knock out sprint. Sejren i Venlastafetten er imidlertid et klart vidnesbyrd om, at Emma ikke blot er en forrygende sprintløber, men også tilhører verdens bedste i skoven. Trods en skadeplaget start på sæsonen, ligger Emma p.t. på 7. pladsen i World Cup - to pladser bag holdkammeraten Ida Bobach. Dansk kvindeorientering ligger helt i top i verden i disse år.

Kontakt og yderligere information: holdleder Bjarne Hoffman: +45 2147 5277. Se også stævnets hjemmeside via linket nedenfor.

Pigerne hviler ikke på laurbærene. I aften tager de kampen op med herreløberne i herrestafetten og om en lille måned udgør netop Ida, Maja og Emma det danske landshold ved verdensmesterskaberne i netop Finland.

http://Www.jukola.com/2013/en