Skip to main content

NORT 4 – sprintkvalifikation i Turku, Finland

| Administrator | Nyheder 2013

5 danskere til finalen

Til formiddagens sprint-kvalifikation i 4.afdeling af NORT kvalificerede Ida Bobach, Emma Klingenberg og Maja Alm sig til finalen som henholdsvis nr 12, 14 og 19, godt 1 minut efter vinderen, Simone Niggli. Mette Hjerrild blev nr 39.

Hos herrerne blev Tue Lassen nr 12 og Rasmus Thrane Hansen en delt nr 17, hhv 30 og 34 sek efter vinderen Jerker Lysell,Sverige. Andreas Boesen var som en delt nr 31 4 sek fra at kvalificere sig, hvorimod både Christian Bobach og Marius Thrane Ødum var mere end 30 sek fra at kvalificere sig.

Rasmus Djurhuus har en aftale med landstræneren pga studier; Rune Olsen har problemer med sin achilles-sene,og Søren Schwartz Sørensen har overbelastet sit skinneben – og er slet ikke med på NORT-turen.

Finaler fra kl 15,15 finsk tid, dvs 14,15 dansk tid og kan ses direkte

Som antydet gik de 30 bedste herrer og damer til finalen, som er kl 15,15 for mændene og 16,05 for damerne, dvs 14,15 og 15,05 dansk tid. Startrækkefølgen er den omvendte af kvalifikationen – og der løbes i finalen kun om bonussekunder (til NORT-konkurrencen) og så selvfølgelig World Cup points. Kvalifikations-tiderne tæller i den samlede NORT-stilling. Det er desværre lidt kompliceret, da der sådan set er 2 konkurrencer samtidig – men heldigvis kan man da bare nyde finalerne direkte via flg link http://yle.fi/ohjelmat/2168623 , og se om danskerne endnu en gang kan slå til. En 1., to 3. og to 6.pladser er jo ganske godt gået/løbet af det danske hold!

I årets World Cup-stilling er både Ida og Emma rykket op, så Ida ligger en superflot nr 2 og Emma nr 11. Hos herrerne er Tue rykket op som nr 7 og Rasmus Thrane som nr 19. Marius ligger nr 17, men kan så ikke forbedre stillingen i dag.

http://www.nordictour.org/live