Skip to main content

Stor dansk triumf til 3. afdeling i NORT

| Administrator | Nyheder 2013

Emma knockoutede dem alle – igen!

Emma Klingenberg, Faaborg OK, viste igen sine utrolige sprintkvaliteter, da hun vandt knockoutsprinten ganske klart foran ellers normalt suveræne Simone Niggli, Schweiz. Det var en lang dag, med op til 3 sprintløb for de 8 bedste damer og herrer, der nåede helt til finalen. Desværre var Emma den eneste dansker der nåede i finalen – men til gengæld viste hun i den grad de danske farver.

I formiddagens kvalifikationsløb blev Emma ellers ”kun” nr 9 blandt de 24 der gik videre til semifinalerne og Ida Bobach, Silkeborg OK, blev nr 13. Hos herrerne blev Tue Lassen, Faaborg OK, nr 12 og Marius Thrane Ødum, OK Øst, nr 21. Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, lå ellers også til at komme i finalen, men på det allersidste mistede han så meget tid, at han kun blev nr 39, umiddelbart efter Rasmus Djurhuus, OK Pan.

Men i forhold til knockoutsprinten er placeringen i kvalifikationen ligegyldig, bortset fra World Cup-points fra nr 25 og nedefter – og så lige mht indplaceringen i de 3 semifinaleheats. Ida Bobach var temmelig uheldig med at komme i samme heat som schweiziske Simone Niggli og Judith Wyder, og Ida blev kun nr 4, men i en ganske god tid, der i 2.heat havde givet klar sejr! Emma vandt suverænt i 3.heat foran svenske Tove Alexandersson og i bedste tid overhovedet! Men tiden er ligegyldig i semifinalen, hvor de 2 bedste i hvert heat går videre – og så de 2 bedste tider i øvrigt. Ida havde 7.bedste tid i det hele taget, men blev ”kun” nr 9 – og dermed lige udenfor finalen.

Hos herrerne var Tue kommet i et rigtigt hårdt heat, der rummede sprintspecialister og tidligere verdensmestre i schweiziske Matthias Kyburz og Fabian Hertner, samt svenske Jerker Lysell og norske Øystein Kvaal Østerbø. Tue blev ”kun” nr 6 i sit heat – men havde 10. bedste tid blandt de 24 semifinaledeltagere. Marius blev nr 8 i sit heat.

Emmas fantastiske finale
Emma havde vundet knockoutsprinten sidste år – og hørte derfor til blandt favoritterne i finalen, men største favorit var nu Simone Niggli og til dels Tove Alexandersson. Men Emma har en fantastisk evne til at løbe sit eget løb, og selv om hun ikke som sidste år var i spidsen hele løbet, virkede hun stort set til at være i kontrol hele vejen – og med i front. Ét sted tager hun dog et helt eget vejvalg, som dog viser sig at være lige et par sekunder hurtigere end Simone Niggli og Judith Wyder, og Emma har reelt ikke problemer med at holde dem bag sig i opløbet med sin både elegante og kraftfulde løbestil.
En fantastisk triumf at vinde knockoutsprinten 2 år i træk!
Du kan se eller gense finalen via flg link: http://www.svtplay.se/klipp/1269548/damernas-final-i-knockoutsprinten

Herrernes finale
Hos herrerne havde schweizerne domineret kvalifikationen med at indtage de første 6 pladser, men i finalen var der ”kun” kommet 3 med. Heriblandt dog vinderen af kvalifikationen og den tidligere sprintverdensmester Fabian Hertner og sidste års sprintverdensmester og vinder af årets World Cup, Matthias Kyburz. Det blev en tæt og spændende finale, domineret af den norske veteran Øystein Kvaal Østerbø, der førte det meste af løbet og også ved sidsteposten. Men Fabian Hertner var for stærk og sikrede sig sejren knebent foran nordmanden og Matthias Kyburz.

Sidste afdelinger af NORT
Nu bliver der 2 velfortjente hviledage for løberne, der dog skal rejse til Finland til de 2 sidste afdelinger, en sprin fredag og en forkortet langdistance som jagtstart lørdag. I skrivende stund er det lidt svært at overskue, hvordan danskerne ligger i den samlede stilling i NORT, men Ida burde ret sikkert ligge i top 10 – og Emma burde også rykke noget op fra nr 23, ligesom Tue sikkert også rykker nogen pladser frem fra nr 23.

http://www.nordictour.org/live