Skip to main content

750 elever til orienteringsløb med 36 stævneledere

| Administrator | Nyheder 2013

Ringkøbing Skole vandt 'Find Vej Skolemesterskabet'. Asger Kristensen, Herning Orienteringsklub, beretter her om gode erfaringer og en festlig præmiedag.

”Det var virkelig fedt, og Shaka Loveless var bare super god. Det var det hele værd, når det her var præmien”, sådan lød det fra Lærke Bonde, Laura Torp og Kamilla Krogsgaard fra Ringkøbing Skoles 7. X1 klasse umiddelbart efter, at den samlede skole havde modtaget overraskelsespræmien som landets bedste skole i forbindelse med 'Find vej i Danmark'-dagen.

Koncerten for de 1000 elever og lærere fandt sted onsdag den 22. maj i den nærliggende sportshal. I dagene forud havde mange elever forsøgt at finde ud af, hvem der skulle optræde, men spændingen udløstes først, da Shaka Loveless løb ind på scenen og fik især pigerne til at hvine af glæde.

Forinden havde DOF-direktør Michael Sørensen overrakt skolen den ene halvdel af den samlede præmie. Det var et skolesæt af kompas, klippetænger og postskærme.

At skolen vandt den samlede præmie, forstår man godt. I timerne inden koncerten var 750 elever fra 0. til 8. klasse samt 50 af skolens lærere ude at løbe orienteringsløb på områdets to kort med faste poster. Alt tilrettelagt og gennemført af skolen selv med klasselærerne fra de 36 klasser som ”stævneledere”, der gennemgik brugen af kortet, tog tid og beregnede klassens resultat. Massefremstillingen af kort og kontrolkort til alle elever, havde skolen også selv stået for.

Som ophavsmand til kortene og som repræsentant for Herning Orienteringsklub var jeg til stede.
Jeg regnede med at skulle hjælpe til. Afviklingen af et løb for så mange deltagere plejer nok at trække tænder ud. Men skolen klarede det hele selv i meget flot stil, så jeg kunne nyde min kaffe på lærerværelset og lidt senere bare beundre alle de travle elever i byens gadebillede.

Jeg beundrer skolens personale, der fik det hele til at fungere. Måske kunne det også fungere andre steder i landet.

Asger Kristensen
Herning Orienteringsklub

Se fotos fra orienteringsløbet via linket nedenfor.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.504206882960620.1073741827.189717084409603&type=1&l=26c8d02e99