Skip to main content

Udslagsgivende langdistance

| Administrator | Nyheder 2013

Med nye sejre til Marius og Ida

Tredjedagen af FIFs pinsestævne var 6. delkonkurrence i ranglisterne TRIMTEX Cup og LØBEREN League. Det var en gedigen langdistance, hvor deltagerne efterfølgende havde megen ros til banelægger Ulrik Staugaard. Selv vejrguderne var atter blevet mildere stemt. Efter søndagens grå- og regnvejr, kom solen mere og mere igennem som dagen skred frem.

Da Maja Alm valgte at udgå for ikke at belaste lår og hofte unødigt, var der lagt op til en dyst mellem Emma Klingenberg og Ida Bobach i damesenior. I lang tid var der stort set dødt løb mellem de to, men til sidst rykkede Ida fra. ”Jeg var fint løbende også i dag og da vi sidst på banen kom ind i et noget tættere område, tænkte jeg at her var en chance for at skabe lidt afstand”, fortalte Ida tilfreds efter løbet. Ida fortalte også, at hun nu glæder sig til World Cup afdelingerne ved NORT, men at hun ikke har de helt store forventninger til topresultater, da hun ligger i hård træning frem mod VM i Finland – blot lidt over en måned efter NORT. Ved VM satser Ida på en top 6 placering ved mellemdistancen, mens drømmemålet er en medalje. Derudover satser Ida på langdistancen. Emma Klingenberg kan også være fuldt tilfreds med indsatsen. Som førsteårs senior er det fuldt godkendt at være under 3 minutter efter Ida på en hård langdistance og det viser, at Emma støt og roligt nærmer sig målet om at kunne levere toppræstationer på de længere distancer.

Herresenior blev en moderne version af de ti små cyklister, hvor mange var godt med i starten, men en af gangen fik problemer med at holde tempoet, så det endte med at blive en åndeløst spændende dyst mellem førsteårs senior Marius Thrane Ødum og rutinerede Tue Lassen. Marius startede først af de to, så tue havde ved publikumspassagen fordelen af at få at vide, at han blot manglede 13 sekunder i at være lige med Marius. Men det lykkedes kun at hente de fem ind, således at forskellen mellem de to efter 17,7 km og 40 poster var blot otte sekunder. I samme åndedrag skal endnu en af de unge, nemlig Søren Schwartz klart fremhæves for en ny fornem præstation. Weekendens placeringer 4-2-3 er en imponerende stabil serie, der lover godt for Sørens kommende landsholdsdeltagelser.

I damejunior var der endnu et tæt opgør, da sent startende Miri Thrane Ødum ved publikumspassagen fik at vide hun lå meget tæt med Cecilie F. Klysner, men evnede at holde hovedet koldt og stadig have 14 sekunder at give af ved målpassagen. Da Ita Klingenberg skulle spare sin fod og udgik, lå det i kortene at Nicoline F. Klysner ville sikre sig 3. pladsen, hvilket også skete. Men imponerende at både unge Amanda Falck Weber og Nina G. Najbjerg begge var under et minut efter Nicoline. Særligt glædeligt at se, hvordan Nina de seneste år langsomt men sikkert er rykket tættere på de bedste i klassen.

Jakob Ekhard Edsen satte atter tingene på plads med sejren i herrejunior, mens der var endnu et tæt opgør – denne gang om andenpladsen, som Simon vandt med et enkelt sekund foran Stefan Frands Petersen. Specielt for Stefan var topplaceringen en opmuntring, da han med tidlige starttider hele weekenden absolut intet fik foræret.

Såvel senior- som juniorlandstrænere går nu i tænkeboks og forventer at kunne være klar med holdene til hhv. anden World Cup afdeling (senior) og Junior VM (junior sidst i den kommende uge. Samtidig kan arrangørerne fra FIF puste ud efter et virkeligt vel gennemført stævne, hvor mange af landsholdsløberne gav udtryk for, hvor rart det var at en del af et større stævne frem for de mere anonyme testløb, som de ofte har oplevet i de senere år.

Alle resultaterne fra pinsestævnet nås via linket nedenfor

Resultater

D21-\t\t\t
1.\tIda Bobach\tSilkeborg OK\t1:21:21
2.\tEmma Klingenberg\tFaaborg OK\t1:24:12\t
3.\tSigne Klinting\tFIF Hillerød\t1:35:02\t
4.\tLine Søderlund\tFarum OK\t1:35:11\t
5.\tMette Hjerrild\tOK Pan Århus\t1:40:19\t

H21-\t\t\t
1.\tMarius Thrane Ødum\tOK Øst Birkerød\t1:30:16
2.\tTue Lassen\tFaaborg OK\t1:30:24\t
3.\tSøren Schwartz\tFIF Hillerød\t1:35:46\t
4.\tRasmus Djurhuus\tOK Pan Århus\t1:40:41\t
5.\tJeppe Ruud\tFIF Hillerød\t1:43:11\t

D-20\t\t\t
1.\tMiri Thrane Ødum\tOK Øst Birkerød\t1:01:31
2.\tCecilie F. Klysner\tFIF Hillerød\t1:01:45\t
3.\tNicoline F. Klysner\tFIF Hillerød\t1:06:30\t
4.\tAmanda Falck Weber\tTisvilde Hegn OK\t1:06:54\t
5.\tNina G. Najbjerg\tOK Gorm\t1:07:23\t

H-20\t\t\t
1.\tJakob Ekhard Edsen\tAarhus 1900 orientering \t1:16:58
2.\tSimon Thrane Hansen\tSøllerød OK\t1:18:04\t
3.\tStefan Frands Petersen\tAllerød OK\t1:18:05\t
4.\tThomas Knudsen\tOK Melfar\t1:19:10\t
5.\tMagnus Maag\tSøllerød OK\t1:20:48\t

http://www.fiforientering.dk/arrangementer/pinseorientering.html