Skip to main content

3.000 på jagt efter poster

| Administrator | Nyheder 2013

Over 3.000 danskere fandt lørdag vej til 43 motionsarrangementer i skove, parker og byer over hele landet. Nu følger orienteringsklubberne op med over 100 åbne motionsarrangementer.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Dansk Orienterings-Forbund og de danske orienteringsklubber inviterede lørdag til intet mindre end 43 gratis motionsarrangementer på ’Find vej i Danmark’-dagen 2013. Det blev et tilløbsstykke med over 3.000 entusiastiske deltagere.

Dagen markerede bl.a., at motions- og naturtilbuddet ’Find vej i Danmark’ nu består af over 150 grønne idrætsarenaer, hvor alle ganske gratis kan prøve at finde vej til en række poster med et kort i hånden. På dagen fandt også et stort skolemesterskab sted i samarbejde med Dansk Skoleidræt, hvor skoler landet over fandt intet mindre end godt 12.000 poster tilsammen.

”De danske orienteringsklubber har forberedt sig i måneder på at give alle en god oplevelse i dag, så vi er meget glade for, at så mange mødte op og fik sig en motionsoplevelse ud over det sædvanlige,” siger direktør Michael Sørensen, Dansk Orienterings-Forbund.

Fornem hæder
Orienteringsklubberne har lagt mange tusinde frivillige timer i etableringen af ’Find vej i Danmark’ de seneste fire år og blev hædret for indsatsen med den fornemme pris IOC Trophy for sport og bæredygtig udvikling, som HKH Kronprins Frederik og DIF’s formand, Niels Nygaard, på dagen overrakte Dansk Orienterings-Forbund.

’Find vej i Danmark’ kombinerer på en unik måde natur- og motionsoplevelser og er blevet til med støtte fra bl.a. DIF, Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Dansk Orienterings-Forbund, Ministeriet for Børn og Undervisning, flere kommuner og lokale samarbejdspartnere.

Over 100 åbne arrangementer de kommende uger
Orienteringsklubberne byder efter ’Find vej i Danmark’-dagen på over 100 åbne arrangementer i hele landet. Her kan store som små få kyndig instruktion og flere gode oplevelser med at finde vej i det fri.

Derudover kan man døgnet rundt, året rundt hente orienteringskort i ens nærområde fra www.findveji.dk og gå eller løbe på jagt efter de mere end 5.000 poster.

Yderligere information:
Find vej i Danmarks hjemmeside:
http://www.findveji.dk
Find vej i Danmarks Facebook-side:
http://www.facebook.dk/findveji

Fotos til fri redaktionel brug:
http://www.findveji.dk/index.php/pressefotos.html

Kontaktperson for pressen:
Direktør Michael Sørensen, Dansk Orienterings-Forbund
Mobil: 41 96 93 70
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.facebook.com/findveji