Skip to main content

Løberens forårsmagasin: Find vej med familien

| Administrator | Nyheder 2013

Læs artiklen om 'Find vej i Danmark' - bragt i Løberens forårsmagasin 2013

I Løberens forårs- og sommermagasin står der på forsiden: "Find vej med familien". Overskriften er en henvisning til artiklen af samme navn på side 10. Artiklen handler om 'Find vej i Danmark' og orientering som familiesport. Læs hele artiklen her:

Find vej med familien
’Find vej i Danmark’ består af over 150 gratis udfordringer, der gør det endnu sjovere at dyrke motion i det fri. Det gælder om at finde poster i skove, parker og byer, og hele familien kan være med i jagten på posterne.

Tusindvis af orienteringsløbere har i årevis været fascineret af at finde poster i det fri ud fra et kort. Fascinationen har gennem de seneste fire år spredt sig til langt flere mennesker med motions- og naturtilbuddet ’Find vej i Danmark’, som henvender sig til såvel store som små, unge som ældre og hurtigløbere som stavgængere.

Man går ind på siden www.findveji.dk, downloader et kort i ens nærområde og tager derefter på jagt efter poster alene eller sammen med andre. Posterne står typisk nær større stier, og der er udfordringer i forskellige sværhedsgrader.

Ta’ familien med
Orientering er traditionelt en rigtig familiesport, og ’Find vej i Danmark’ henvender sig også i meget høj grad til familierne. Man bestemmer selv tempoet, og derfor kan man bruge posterne til alt fra en hyggelig spadseretur til en aktiv familiefødselsdag.

Begejstringen ved at finde posterne undervejs er stor blandt de yngste, og lige pludselig er 3 km tilbagelagt, uden at nogen har lagt mærke til, at pulsen er kommet op. Det gælder i øvrigt også hos mor, far og bedsteforældre, der jubler inden i sig selv, som man jo gør som voksen.

Aktiv skattejagt
Elementet af aktiv skattejagt motiverer med andre ord til masser af bevægelse i det fri, og der findes et hav af kombinationsmuligheder og udfordringer, så posterne kan findes igen og igen.

I forbindelse med den landsdækkende ’Find vej i Danmark’-dagen 2012, hvor over 3.000 mennesker fandt vej til poster i hele landet, tog D.K.H. Prinsesse Isabella, Prins Christian og Kronprins Frederik på jagt efter poster i Birkerød. Kronprinsen sagde efter løbet til ugebladet Her&Nu:

”Kun Christian og jeg skulle have deltaget, men da Isabella hørte om det i 11. time, ville hun også med. De syntes, det var sjovt, fordi det jo fungerer som en slags skattejagt at lede efter posterne på ruten.”

’Find vej i Danmark’-dagen den 13. april
Den 13. april 2013 inviterer de danske orienteringsklubber til over 40 gratis arrangementer i hele landet. Få et par hyggelige timer med familien, gode råd om at finde vej og en motionsoplevelse ud over det sædvanlige. Der er også mulighed for at ”samle poster” til den lokale skole i et stort skolemesterskab på dagen.

Det er de danske orienteringsklubber, Dansk Orienterings-Forbund og Danmarks Idræts-Forbund, der står bag ’Find vej i Danmark’-dagen. Løberen og Trimtex står for flotte lodtrækningspræmier. Find dit lokale arrangement på www.findveji.dk.

http://www.loberen.dk/uploads/media_items/loberen-magasin-ss2013.original.pdf