Skip to main content

Ranglistepremiere ved Danish Spring

| Administrator | Nyheder 2013

Med come back til Signe Søes

Vejrguderne driller med iskold blæst i Nordjylland i sidste weekend og et lille fint snedække i Nordsjælland i den kommende weekends ranglistepremiere ved Danish Spring. Men det kan alligevel ikke skjules: Det er forår og o-sæsonen 2013 er i gang.

Første konkurrence i Danish Spring er Chasen – WRE-løb med samlet start på mellemdistance. Løbet er samtidig første delkonkurrence i såvel seniorranglisten TRIMTEX Cup som juniorranglisten LØBEREN League. Løbet afholdes i Grib Skov med indkørsel til stævnepladsen fra Mårum Trinbræt på vej 205.

Hos dameseniorerne er Maja Alm, OK HTF desværre ikke at finde på startlisten, men til gengæld bliver det rigtigt spændende at følge hvor langt ”ernes” bedste kvindelige danske o-løber, Signe Søes, er fra at være tilbage på toppen efter hendes barsel. Det skal blive spændende at følge Signe i dysten med Ida Bobach og Emma Klingenberg i det lynhurtige Nordsjællandske terræn. Emma slog til sidste søndag og vandt mellemdistancen i Nordjysk 2-dages foran netop Ida, der til gengæld lagde forrygende ud i World Cuppen og ligger nr. 3 efter de tre første delkonkurrencer i New Zealand. Kvinderne starter kl. 14.05.

I herresenior må Tue Lassen, Faaborg OK, påtage sig favoritværdigheden blandt de 86 tilmeldte efter en flot sæsonstart, der senest har budt på klare sejre i Nordjysk 2-dages sidste weekend. Man skal dog ikke afskrive Rasmus Djurhuus, OK Pan, der efter en lang skadespause er på vej tilbage og som er kendt for at løbe rigtigt hurtigt i de nordsjællandske skove. Herrerne starter kl. 13.50.

I LØBEREN League må favoritværdigheden lægges hos henholdsvis Jakob Ekhard Edsen, Århus 1900, og Ita Klingenberg, Faaborg OK, som begge viste stor styrke ved Nordjysk 2-dages. Herrejunior starter 13.40 og damejunior 13.45.

Arrangørerne fra OK Øst i Birkerød lægger op til en spændende og publikumsvenlig dyst med masser af stævnepladspassager over den fantastisk flot beliggende stævneplads ved Gribskovlejren. Der bliver masser af se på for deltagerne i de øvrige klasser, der løber før eliten og således kan få topunderholdning af nogle af verdens bedste o-løbere kort efter de selv er kommet i mål.

Skulle man være så uheldig ikke at kunne være til stede selv, er der rige muligheder for at følge med i trackingen og web-tv på nedenstående mailadresse.

http://www.danishspring.dk/da/