Skip to main content

Udtagelse til World Games 2013

| Administrator | Nyheder 2013

Et stærkt dansk hold repræsenterer DOF til World Games d. 30/7-5/8 i Cali,Columbia

World Games arrangeres i år for 9. gang, og på programmet er olympisk anerkendte sportsgrene der kæmper for at komme på det olympiske program. World Games arrangeres hvert fjerde år, og orientering har været på programmet siden 2001 i Akita, Japan. I alt deltager 3-4000 idrætsudøvere fra ca. 90 nationer, fordelt på 25-35 sportsgrene.

Danmark sender et meget stærkt hold med en målsætning om flere medaljer. Distancerne passer løberne godt, og specielt mix-stafetten, der formentlig indledes og afsluttes af kvinderne, bliver interessant med danske briller.

Kampen om pladserne på kvindesiden været ekstremt hård. Det er en priviligeret situation at dansk orientering pt. råder over 3 kvinder med medaljepotentiale. Valget er i sidste ende faldet på Ida Bobach, Silkeborg OK og Maja Alm, OK HTF, der begge gentagende gange har formået at præstere på allerhøjeste niveau til VM og EM. Emma Klingenberg, Faaborg OK, har allerede i sine to sidste juniorår gentagende gange vist sit store potentiale på seniorniveau, det tegner meget lovende for fremtiden. Denne gang blev det dog ikke til en plads på holdet til World Games.
På herresiden har det også været tæt, men valget er faldet på Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK og Tue Lassen, Faaborg OK. Unge Marius Thrane Ødum, OK Øst imponerede stort i forbindelse med World Cuppen på New Zealand, men kommer ikke med på holdet i denne omgang. Pga. sine skadesproblemer har Søren Bobach, Silkeborg OK ikke været en del af udtagelsprocessen.

Landsholdet til World Games 2013:

Ida Bobach, Silkeborg OK
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Tue Lassen, Faaborg OK

Program for World Games:
Fredag d. 2/8\tSprintdistance, Parque Lineal el Ingenio
Lørdag d. 3/8\tMellemdistance, Rio Pance
Søndag d. 4/8\tMixed Sprintstafet, Club del Departamento
Søndag d. 4/8\tAfslutningsceremoni

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med udtagelsen er du velkommen til at kontakte landstræner Lars Lindstrøm på telefon 41 96 93 73

http://worldgames2013.com.co/en/sports/trend-sports/orienteering