Skip to main content

World Cup afdeling nr. 1 i New Zealand

| Administrator | Nyheder 2013

Det danske landshold starter World Cup sæsonen i morgen søndag

Mens de fleste går og fryser i den danske vinter, er de danske landsholdsløbere klar til at tage hul på World Cup sæsonen i morgen i 27 graders varme. Det sker ved den første af 3 World Cup afdelinger i New Zealand i perioden 6. til 13. januar 2013.

Første løb er en mellemdistance, der løbes med start søndag fra kl. 10 og afgørelsen i dameklassen omkring kl. 12 lokal tid og i herreklassen ca. en time senere. New Zealand er 12 timer foran dansk normaltid, så resultaterne skulle gerne være på hjemmesiden her søndag morgen dansk tid.

Søndagens løb har den tidligere verdensmester og nordiske mester, britiske Yvette Baker som banelægger. Yvette har tidligere boet i Danmark, men bor nu i Wellington, New Zealand, ca. 70 km syd for søndagens løbsområde - et kystnært klitterræn, der minder meget om klitterænerne på Fanø og nord for Limfjorden. Det var netop på Fanø, Yvette blev nordisk mester i 1990, så banelægningen er i bedste hænder.

Der er altså tale om "danskervenligt" terræn og der var her til aften stor optimisme i den danske lejr. Specielt vores tidligere VM-medaljevinder på netop mellemdistance, Ida Bobach, Silkeborg OK og Tue Lassen, Faaborg OK, sigter mod top 10-placeringer i det stærke felt, der tæller størstedelen af verdenseliten. Derudover viser de to førsteårsseniorer Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød og Emma Klingeberg, Faaborg OK stor optimisme forud for morgendagens konkurrence.

Desværre er Maja Alm, OK HTF Haderslev, ikke frisk og Maja kommer derfor ikke til at starte i morgen. I stedet gør hun hvad hun kan for at nå at blive frisk til starten på sprintkvalifikationen i Wellington på mandag.

Starttider (lokal tid) for de danske løbere:

W 21, 4,3 km - 19 poster
Signe Klinting 10:30
Emma Klingenberg 10:40
Ida Bobach 10:52
Sidste start: Minna Kauppi, FIN, 11:12

M 21 - 5,3 km - 25 poster
Marius Thrane Ødum 10:23
Rasmus Thrane Hansen 11:03
Tue Lassen 11:43
Sidste start: Matthias Kyburz, SUI, 12:05

Se video med foromtale via linket nedenfor

http://youtu.be/4yRVja9MKVQ