Skip to main content

Dansk 4. plads til både damer og herre

| Administrator | Nyheder 2012

Total svensk og norsk dominans i stafetkonkurrencen ved JEC

Lørdag formiddags stafetkonkurrence var fysisk en barsk udfordring, hvor Norge og Sverige igen viste deres store bredde i toppen.

Hos herrerne blev Sverige blev nr. 1 og 3, Norge 2, 5 og 6 mens vores eget herrehold blev nr. 4, hvilket var 7.31 fra guldet og 1.34 fra broncen. Det danske 2 hold kom ind som en absolut godkendt nr. 12.

Marius Thrane Ødum fortalte inden aftenens banket, at han havde løbet en OK første tur, hvor han på den 5,2 km lange 1. tur med 220 m stigning ikke havde haft svært ved at følge med, men dog manglet fysisk overskud. Marius skiftede som nr. 5 i tiden 36.14 små 40 sekunder efter teten. Lars Hjerrild løb en stabil 2. tur på 4,6 km med 200 m stigning og skiftede som nr. 7. Jakob Ekhard Edsen løb en god sidste tur, der med hensyn til længde, stigning og antal poster lignede 1. turen. Jakob løb holdet op til samlet 4. plads. En plads som Norges 3. hold, på grund af et uheldigt fejlklip mod slutningen, måtte afgive til Danmark. Det danske 2. kom ind som en godkendt nr. 12 kun 7.40 efter førsteholdet.

Hos kvinderne vandt Sverige 1 fulgt af det norske 4. og 3. hold inden det danske hold kom ind som nr. 4. Norges 1. hold blev såmænd nr. 5, et resultat der understreger bredden blandt de norske juniorkvinder.

Kvindernes første og tredje tur var 4,3 km med 190 m stigning og 15 poster. Anden turen var 4,0 km med 170 m stigning og 14 poster. Emma Klingenberg følte, at hun havde det lidt hårdt i det barske terræn, men på trods af dette lykkedes det at skifte 7 sekunder foran Norge 3 og som nr. 1 i tiden 35.30. Emmas tid var den hurtigste tid af alle på 1. og 3. tur. I skrivende stund kendes ikke gaflingerne. Stine Bagger Hagner løb en rigtig fin og kontrolleret 2. tur, hvor hun pressede på hele vejen rundt. Undervejs var der en nordmand oppe på siden af Stine, men det lykkedes hende at holde nordmanden bag sig. Banen gik først meget opad. Indimellem var der vejvalg med hurtige stiløb. I terrænet var det stenet og andre steder tungt løbt med græs og blåbær. Efter at have løbet den næst hurtigste anden tur på 34.25 havde Stine udbygget føringen til 2.49 nu foran Sverige 1. Ita havde indledningsvis et fint løb opad. På et tidspunkt halvvejs mistede hun imidlertid kortkontakten i et gult område og bommede fælt. Ita fik sig læst ind og løb resten af banen uden problemer. Bommet havde imidlertid betydet at Sverige 1 med Tove Alexandersson og Norge 4 med Mathilde Runghaug var gået forbi. I opløbet måtte Ita lide den tort at se sig overløbet af Norge 3 med Gunvor Hov Høydal, der kom i mål 6 sekunder før Ita. Bommet havde kostet dyrt. Ita var 5 minutter langsommere end Tove Alexandersson og det danske hold 2.11 fra guldet. Hos kvinderne blev det danske 2. hold nr. 20 ca. 20 min efter førstholdet.

http://www.o-l.ch/cgi-bin/results?year=2012&event=JEC+Staffel