Skip to main content

Succes for skole-orienteringen i København

| Administrator | Nyheder 2012

47 klasser (ca. 1200 elever) tilmeldt det tredje skole-orienteringsstævne i Valby Parken

Orienteringsudvalget under Skoleidræt København er næsten druknet i succes efter tre års virke!

Til årets skole-orienteringsstævne i Valby Parken d. 4/10 tilmeldte således 47 klasser sig med ca. 1200 elever fra de Københavnske skoler.

Arrangementet har plads til 20 klasser (ca. 500 elever), så Orienteringsudvalget måtte udvælge en række klasser, således at alle skoler blev repræsenteret af mindst én klasse.

Til næste år vil skole-orienteringsstævnet blive udvidet til flere dage for at kunne imødekomme efterspørgslen fra de mange interesserede 5-6-7 klasser.

Maria Iben Sell-Petersen, formand for Orienteringsudvalget, lærer på Gasværksvejens Skole og Naturformidler på Københavns Kommunes Naturskole, Lille Hareskov er kvinden bag succesen for orienteringssporten i de Københavnske skoler.

Maria, der er aktiv orienteringsløber i Allerød OK, har fået oprettet Orienteringsudvalget i Skoleidræt København og taget initiativ til det årlige skole-orienteringsstævne i Valby Parken. Desuden arrangerer Maria flere forskellige tilbud om orienterings-aktiviteter på Naturskolen i Lille Hareskov for de Københavnske skoler.

Udover Maria Iben Sell-Petersen har også Mogens Hansen, OK Skærmen bidraget til udbredelsen af orienteringssporten i Københavns Kommune ved gennem de senere år at have tegnet et væld af kort over skoler, parker og grønne områder i byen.

Mogens Hansen er også manden bag bl.a. Find vej på Bellahøj og Find vej på Sydhavnstippen, der er meget populære blandt skolerne.

OK 73, Gladsaxe skal også takkes for deres altid positive medvirken ved skole-arrangementer i Københavns-området. De erfarne arrangører er med til hver gang at gøre skolestævnerne til en fornøjelse for både børn og voksne.

- At interessen for orientering generelt er stigende i folkeskolen, afspejler sig også i tilmeldingerne til årets Idrætslærer Forum i Vingsted Centeret d. 25-26 oktober, hvor ca. 25% af deltagerne (ca. 50 lærere) har tilmeldt sig Dansk Orienterings-Forbunds workshop 'Orientering - Find vej i skolen'.