Skip to main content

MTBO VM: To 6. pladser til juniorerne

| Administrator | Nyheder 2012

Og en overraskende 7. plads til Nina Hoffmann i Dame senior.

På forhånd var der ikke høje forventninger til VM sprinten som fandt sted i et meget åbent terræn 15 km øst for Veszprem. Banerne var fint lagt i et område hvor der måtte og kunne køres over alt, stort set. Afsvedet græs pga. varmen - som igen ramte over 35 grader - og små snørklede motocross-spor gjorde vejvalgene en del mere fod-o's lignende og andre ryttertyper end normalt kunne titte frem i toppen af resultatlisten.

De bedste danske placeringer kom i de to juniorklasser, hvor både Cæcilie Christoffersen og Andreas Proschowsky i hhv. D-20 og H-20 gjorde det fremragende, holdt hovedet koldt og generelt tog de rigtige vejvalg. Det betød at de lige kom med på podiet som 6'er. Det er dansk orienterings første individuelle damejunior podieplacering, selvsagt er det også Cæcilies bedste placering, omend hun har en 4. plads med stafetholdet fra VM 2011. Caroline Konring endte som en fin 13'er i det 29 piger store felt.

Proschowsky udtrykte glæde over sit sprintløb og han har nu to dage i træk bevist at den fysiske form er på plads og han har helt sikkert mod på mere.

Russiske Grigory Medvedev tog guldet, 16 sek. foran hjemmebanehelten Marcell Horvath og med finske Kaare Kaskinen på bronzepladsen. Den helt store favorit, tjekkiske Krystof Bogar havde defekt, som så mange andre, og endte blot som nr. 37.

Conor Klingenberg punkterede 3 poster før mål og måtte løbe de sidste poster, men endte som nr. 31 af de 66 startende. Både Rasmus Sørensen og Holger Refslund blev ramt af defekt og måtte afbryde løbet.

I D-20 var der noget overraskende guld til franske Lou Denaix, sølv til finske Hennu Saarinen og bronzen gik til forhåndsfavoritten og den 4-dobbelte guldvinder fra VM 2011, Svetlana Poverina fra Rusland.

Hos de voksne damer blev det til en meget fin og ganske overraskende (mindre sensation) 7. plads til Nina Hoffmann, som med starttid midt i feltet førte længe og kørte et noget nær optimalt løb. Hun var selv ganske tilfreds efter målgang og selv om hun missede podiet (top-6) med blot 14 sek. så kan det ikke ødelægge tilfredsheden med et velgennemført løb. Som nr. 22 på World Ranking var der ikke mange som forventede hun kunne blande sig i top-10, men et krævende vejvalgsløb tog sine ofre blandt de formodede bedste og samtidig er det noget som passer Nina rigtig godt når det er teknisk krævende.

Camilla Søgaard endte som 19'er blandt de 74 startende uden at hun selv var specielt tilfreds med sit løb.

Christine Schaffner, Schweiz, vandt guld efter et stort set perfekt løb, det var schweizerens 5. indviduelle guldmedalje, men den første som ikke er vundet på langdistancen. Det britiske stortalent Emily Benham fik sit internationale gennembrud med en stærk sølvmedalje, mens polske Anna Kaminska (VM sprintguld 2010) tog bronzen. Den forsvarende franske verdensmester, Gäelle Barlet måtte nøjes med 5. pladsen.

Heller ikke hos herrerne lykkedes det den forsvarende verdensmester at genvinde titlen. Russiske Anton Foliforof kørte sig tidligt væk og endte som nr. 13, mere end 2 min. efter østrigske Tobias Breitschädel, som blev en meget populær guldvinder, men det holdt hårdt. Bare sølle to sek. skilte Tobias og tjekkiske Marek Pospisek i mål. Pospisek førte fra post 7 og frem til 17, hvorefter han smider 30 sek. på vej til post 18 og det kunne han ikke hente på de to sidste poster. Ruslan Gritsan, Rusland, fik bronze, 12 sek. efter Pospisek.

Rasmus Søgaard leverede dagens danske præstation i klassen da han med en forholdsvis tidlig start tog føringen i mål og holdt den frem til at top 30 begyndte at komme i mål. Til slut blev det til en delt 16. plads, en fremragende placering taget i betragtning at Rasmus er førsteårssenior og ikke normalt har de store forventninger til sprinten. Det skal dog tilføjes at han blev 5'er i 2011 ved junior VM i Italien.

Onsdag er VM tilbage i skoven og der er ikke lagt op til off-road kørsel ved mellemdistancen, som starter kl. 10. De danske ryttere skal afsted fra kl. 10.31 og frem til kl. 13.12. Samtidig begynder Master VM med mellemdiancen og godt 30 danskere er på plads i det ungarnske for at dyste om det 3. verdensmesterskab for MTBO folket over 40 år.

Der er fortsat livedækning via VM hjemmesiden samt lidt fotos og video fra arrangørerne.

http://www.mtbo.hu/mtbwoc2012.php