Skip to main content

Strålende start på WOC med sølv til Maja Alm

| Administrator | Nyheder 2012

Men rigtigt flotte præstationer af alle danskere i finalen

Som dansker kunne man næsten ikke have ønsket sig en bedre start på WOC, da Maja Alm, OK HTF indfriede både sine egne og andres store forventninger til hende. Hun stod for det trods alt store pres om nærmest at skulle levere en medalje og løb med hendes egne ord et ”næsten perfekt løb”! Hun startede tidligt – midt i feltet – og hun følte sig meget nervøs inden starten. Hun er kendt for at starte forholdsvis langsomt, og har bevidst arbejdet med dette gennem længere tid, blandt andet via en ”offensiv opvarmning”. Men samtidig havde hun aftenen før haft en rigtigt udbytterig snak med Team Danmark-psykologen Kristoffer Henriksen, som har været særdeles god til at skabe det rigtige spændingsniveau og til at håndtere både eget og andres forventningspres.

Men på startstregen er alt det glemt, selv om Maja selv syntes at hun kom godt fra start. Der var behov for mange retningsskift og det var svært både at overskue om man gjorde det rigtige – og at gennemføre sine vejvalg præcist. Men hun havde en god fornemmelse, og ved 1. radiopost/publikumspassagen lå hun som nr 6-7 (næsten 23 sek efter Simone Niggli). Men mellem 1. og 2. mellemtid løb hun fantastisk – og faktisk hurtigere end den ellers helt suveræne Simone Niggli, og lå nu som nr 2, selv om især de 2 svenskere Helena Jansson og sidst startende Annika Billstam var meget tæt på. Sidste runde kan man se, at Maja faktisk satte noget til i forhold til flere løbere – måske pga lidt dårlige vejvalg, men dels havde hun kræfter til at slutte med en gevaldig spurt i tiden 16,20.2, og dels satte de 2 svenskere endnu mere til. Ved post 16, 4 poster før mål lå Maja på nøjagtigt samme tid som de 2 svenskere.

Som sagt startede Maja forholdsvis tidligt, og i Schweiz får man lov til at sidde i den røde sofa, så længe man har bedste tid. Det var således lang tid Maja skulle sidde der – og det var svært at sidde stille! Men til sidst kom suveræne Simone Niggli og slog Maja med godt 35 sek – og så var det bare at vente på de 2 svenskere, der imidlertid ikke stod for presset, og Maja jublede med hele det danske hold og de danske tilskuere. En kæmpe forløsning – og en superfortjent sølvmedalje til Maja og en perfekt start på VM.

Andre store danske præstationer

Næsten lidt i skyggen af Majas superpræstation leverede først Signe Klinting, Fif Hillerød en mere end godkendt præstation ved at blive nr 12 i tiden 17,18.3, hendes bedste VM-resultat nogensinde og en fantastisk opmuntring til Signe, især da sprint ellers ikke er hendes foretrukne disciplin. Hun har fået rigtigt mod på både langdistance og mellemdistance kvalifikationerne de næste dage.

Søren Bobach, Silkeborg OK, leverede også en pragtpræstation, da han som 5. startende fik bedste tid og sågar holdt den til næsten halvdelen af løberne var i mål. Han lå faktisk nr 3 indtil der manglede de 15 bedste løbere – og han sluttede på en mere end godkendt 9.plads i tiden 16,43.7! Søren var meget tilfreds med sit løb, hvor han både teknisk og fysisk havde følt sig meget på forkant. Det var en rigtigt god bane, hvor han synes han gjorde de rigtige ting og endda havde overskud til at give sig fuldt ud på den sidste fysisk krævende del af banen – og han var meget tilfreds med både sin præstation og det at fysikken alligevel strakte så langt. En perfekt opladning til mellemdistancen på mandag.

Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, leverede en godkendt 20. plads, som han imidlertid næppe selv var helt tilfreds med ovenpå sit fine kvalifikationsløb. Rasmus sluttede i 17,07.8.

Men alt i alt var det en fantastisk opmuntrende dag for det danske hold og dansk orientering, der viste det store talent som det unge hold har – og der er næppe tvivl om, at de alle er opsatte på at vise mere de kommende dage.

Schweiz, Schweiz, Schweiz og atter Schweiz

Der var dømt total schweizisk dominans i dag, og hvor schweizerne har en målsætning om 7 medaljer her ved WOC, må man sige at 2 guld, 1 sølv og 1 bronze er et godt udlæg. Suverænt guld til Simone Niggli med 36 sek forspring til Maja og alle 3 medaljer hos herrerne, hvor Matthias Kyburz sejrede med 17 sek foran Matthias Merz og 27 sek foran Matthias Müller.

For svenskerne var det en lidt bitter dag, da damerne blev nr 3,4 og 8 – og herrerne nr 12,13 og 15, og nordmændene måtte nøjes med en 10. plads hos damerne som dagens bedste. Da Finland ”kun” fik 2 6.pladser, kan Danmark sole sig lidt som bedste skandinaviske nation indtil videre, og seniorerne har vist, at de ikke vil stå tilbage fra de flotte resultater fra EYOC og JWOC.

Alle resultater, stræktider og gps-tracking kan findes via nedenstående link.

http://woc2012.ch/en/live-centre.html