Skip to main content

VM Holdet er udtaget

| Administrator | Nyheder 2012

Oven på World Cuppen i Schweiz komplementeres VM holdet med 2 løbere

Målet for landsholdsarbejdet i DOF er at vinde medaljer til alle mesterskaber, og at udvikle løbere til verdensklasseniveau. Årets VM-hold bliver tidernes yngste, men samtidig et hold med flere rutinerede løbere med medaljechancer, og unge lovende talenter.

Kvinderne i Dansk Orientering viser vejen, og vil være vores største chancer for ædelt metal. Maja Alm har til EM og World Cup vist at hun, specielt i sprint, er blandt favoritterne til VM. Ida Bobach har en sølvmedalje at forsvare, og World Cuppen viste at VM formen for alvor er på vej.

På herresiden har niveauet i år indtil nu ikke været på det niveau, som landsholdet arbejder imod. Tue Lassen er nu tilbage efter sin skade, og World Cuppen viste at han er på vej tilbage til fordums niveau. Sammen med Rasmus Thrane udgør han de største chancer for danske topplaceringer til VM.

Søren Bobach fik under World Cuppen igen smerter i sin fod. Skaden kræver reduceret løbebelastning frem mod VM, og derfor er det besluttet at prioritere mellemdistance og stafet. Dette betyder at han ikke løber langdistancen til VM, og at Rasmus Djurhuus i stedet får pladsen. Landsholdsledelsen er overbeviste om at Rasmus Djurhuus er den rette til at løfte opgaven. Den sidste plads på VM-holdet tilfalder Christian Bobach, der løber mellemdistance og sprint.

Damer:
Emma Klingenberg, Faaborg OK stafet
Ida Bobach, Silkeborg OK lang, mellem, stafet
Maja Alm, OK HTF Haderslev mellem, sprint, stafet
Signe Klinting, FIF Hillerød lang, mellem, sprint

Herrer:
Christian Bobach, Silkeborg OK mellem, sprint
Rasmus Djurhuus, OK Pan lang
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK lang, sprint, stafet
Søren Bobach, Silkeborg OK mellem, stafet
Tue Lassen, Faaborg OK lang, mellem, stafet

Der udtages ingen reserver

Claus Hallingdal Bloch, OK Pan har foreløbbigt mellem afbud til VM, men kan komme i spil til en plads på sprint.

Spørgsmål til udtagelsen bedes, senest fredag d. 29/6, rettet til landstræner Lars Lindstrøm på telefon 41 96 93 73, eller Eliteudvalgsmedlem Helge Lang på telefon 44 48 65 62

http://www.woc2012.ch