Skip to main content

Dramatik ved World Cup sprint i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2012

Maja Alms bedste resultat nogensinde

Ved 5. World Cup-afdeling - Postfinance-sprint i St. Gallen i Schweiz - leverede Maja Alm en fantastisk præstation og sluttede på andenpladsen blot 14 sekunder efter Simone Niggli fra Schweiz. Men før dette blev en realitet, skulle hun en dramatisk proces igennem, hvor hun først blev godkendt, siden diskvalificeret for at have passeret et område vist med signatur for farligt område. Det er imidlertid en signatur, der slet ikke anvendes i sprintorientering og tvivlen om markeringen på kortet kom således Maja til gode og hun blev genindsat på andenpladsen.

Postfinance-sprint har et setup, der ikke står tilbage for enkeltstarter i Tour de France. Start og mål på scenen på stævneplads og sofa, som den førende løber sidder i, indtil tiden bliver slået. Og Maja fik nogle gyldne minutter i sofaen indtil meddelelsen om diskvalifikationen kom. Få minutter senere løb den allestedsnærværende hjemmefavorit, Simone Niggli som sidst startende over mållinjen til endnu en sejr.

Andenpladsen efter Simone er Majas bedste internationale resultat og rykker dermed Maja op som førsteudfordrer på sprintdistancen ved VM, hvor Simone Niggli sikkert gerne vil gentage præstationen fra VM i 2003, hvor hun ligeledes på hjemmebane vandt alle 4 titler.

Ida Bobach leverede en fuldt godkendt præstation og sluttede som nr. 11, 1:28 efter Simone.

Herrernes konkurrence gav oprejsning til svenskerne med sejr til sprintspecialisten Jerker Lysell, der vandt bronze på distancen ved EM i Falun. På de tre næste pladser fulgte Team Matthias - de tre schweiziske fornavnebrødre med efternavnene Kyburz, Merz og Müller. Norske Olav Lundanes gav en prøve på sin store bredde, da han fra sidste startposition erobrede en 5. plads. Tue Lassens endte som en acceptabel nr. 23.

Dette var sidste seniorkonkurrence før VM om tre uger i Lausanne. Nu venter vi blot på, at landsholdsledelsen offentliggør de endelige hold til VM. Dette forventes at ske i nær fremtid.

Kontakt til Maja om dagens resultat kan ske gennem landstræner Lars Lindstrøm på tlf. 41 96 93 73.

http://www.postfinancesprint.ch