Skip to main content

Ida Bobach nr. 5 i World Cup i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2012

Og Tue Lassen en flot nr. 11

Det var typisk schweizisk Mittelland-terræn, der mødte deltagerne i dagens World Cup-afdeling på mellemdistance. Smalle skovstriber med stejle skrænter mellem åbne enge. Og noget af et opløb langs tvungne overgange fra skoven ned til stævnepladsen i byen Appenzell.

Ida Bobach startede to minutter foran en af forårets kometer, Tatyana Ryabkina, Rusland, men Ida holdt hovedet koldt og tabte blot 6 sekunder til hende og holdt andenpladsen bag Tatyana indtil de sidste løbere i feltet kom til mål. Som ventet blev det sejr til hjemmebanefavoritten, Simone Niggli, men med noget mindre margin end man ville forvente i denne terræntype, som hun er mere hjemme i end de fleste af de øvrige deltagere. I mål var afstanden til Schweiziske Judith Wyder og finske Minna Kauppi ”blot” 44 sekunder. Fin oprejsning for Wyder, der jo smed sig helt væk på sidste turen ved EM-stafetten for en måned siden. Ida kan være fuldt tilfreds med blot at være 1:44 bag Simone.

Sammenligner man med Idas VM-sølv sidste år, er det nr. 3 og 4 derfra, der er rykket forbi, mens Ryabkina og Niggli ikke var med ved VM 2011. Og i World Cup kan de bedste nationer stille med op til 8 deltagere mod 3 ved VM, så Idas præstation peger på muligheder for en ny flot placering ved VM om 3 uger. Maja Alm blev overhalet af Simone og endte på en placering som nr. 18.

Hos herrerne viste Tue Lassen rigtigt fin form og var oppe i top 10 på de første radioposter, men faldt lidt tilbage til en endelig placering som delt nr. 13. Dette er dog stadig et forrygende resultat for Tue, der har været skadet store dele af foråret.

Sejren i herreklassen blev et knivskarpt opgør mellem forårets stjerne, Olav Lundanes fra Norge og hjemmehåbet Matthias Kyburz. Et talstærkt og entusiastisk hjemmepublikum heppede dog Kyburz frem til en sejr på 4 sekunder. På tredjepladsen sluttede sent startende Baptiste Rollier, ligeledes fra Schweiz. 2 løbere i top 3 i begge klasser vidner om hvilke forventninger, der knytter sig til schweizerne ved VM på hjemmebanen ved Lausanne om tre uger.

Lidt længere nede i feltet tog Søren Bobach 37. pladsen små 5 minutter efter vinderen, mens Rasmus Djurhuus et lille minut efter Søren og et lille minut foran Rasmus Thrane Hansen leverede en fin præstation. Christian Christensen, Christian Bobach og Søren Schwartz Sørensen var yderligere 1, 3 og 4 minutter bag Rasmus Thrane.

Den stenhårde konkurrence i herreklassen illustreres af, at det en gang så sejrsvante svenske landshold måtte konstatere, at Peter Öberg på 10. pladsen var eneste svensker i top 25 og at EM-sprint guldvinderen Jonas Leandersson var at finde på plads 50, ca. et halvt minut bag Rasmus Djurhuus.

Søndag løbes 5. World Cup afdeling – sprint i St. Gallens gamle bydel, men her får kun de 40 bedste i World Cup stillingen lov til at starte, hvilket med hurtig hovedregning betyder, at Maja og Ida vil være de eneste danske deltagere i morgen. SIDSTE: Takket være sit gode løb lørdag, er Tue Lassen også kvalificeret til sprinten søndag. I sprinten vil nogle mulighvis synes, startlisten ser underlig ud, da man har spredt de 20 bedste løbere over hele startfeltet og lagt de 20 næste ind imellem. Dette for at give tv mere tid til at dække hver af favoritterne.

http://www.postfinancesprint.ch/