Skip to main content

Tre dage med sønderjyske o-oplevelser!

| Administrator | Nyheder 2012

Tre dage med vidt forskellige orienteringsoplevelser midt i ferieperioden, venter deltagerne ved den 36. Vikingedyst, som traditionen tro afvikles af OK-HTF i Haderslev.
Løbet i år falder en uge senere end vanligt nemlig fra den 13-15 juli, primært for at tage hensyn til dem som er til veteran-VM i Harzburg i Tyskland.
Vikingedysten er forbundets længst levende etapeløb ud over påskeløbet.

Egentlig kan man også kalde "Vikingedysten" for "Dansk 3-dages", da man starter fredag aften den 13. juli med en kortdistance på Starup Hede, som er helt jomfrueligt løbsområde lige syd for Haderslev Fjord lige sydøst for Haderslev. Dette terræn er et helt unik stykke natur med udfordringer i mange detaljer med render m.v., som formentlig er opstået af, at området har været anvendt til øvelsesområde for militæret - se mere på løbets hjemmeside: (vikingedyst.okhtf.dk/?visaar=2012), hvor der er lagt billeder af det unikke område.
Her lever bl.a. "vilde kaniner"!

Lørdag den 14. juli bliver 1. etape afviklet i Haderslev Vesterskov der ligger lige nord for Haderslev. Dette område har ikke været anvendt til større løb siden Vikingedysten i 2004.
Området blev anvendt fornylig til det militære landshold fra Brasilien, som HTF var vært for i en uge forud for deres VM i Vester Thorup. Brasserne betegnede skoven for det mest udfordrende af de 5 løb de blev præsenteret for i træningsugen. Skoven har rigtig mange detaljer med grøfter og moser og dele af området er også militært øvelsesområde med de detaljer dette giver.
Skoven er udpræget østjysk løvskov, hvad dette indebærer af brændenæller m.v. og med almindelig kupering.

Søndag den 15. juli løbes 2. etape i Stensbæk Nord, hvor løberne stifter bekendskab med en udpræget klitplantage med åbne indlandsklitter og mange kurvedetaljer.
Området har været anvendt til store Påskeløb flere gange, samt "Dansk 3-dages" og sidst JF-mesterskab sidste år.
Dyrelivet i Stensbæk er mangfoldigt, hvor man både kan opleve Dådyr og Krondyr!

Ud over orienteringsoplevelser kan man opleve Vikingespillene i Jels (se mere på www.jelsvikingespil.dk/), som HTF har samarbejdet med i alle 36 år. Vikingespillet foregår på den smukke scene lige ned til Jels sø.

Pokaler: Vikingerne kæmper om ære og derfor er der også i "Vikingedysten" udsat 3 vandre-pokaler skænket af vikingerne i Jels, hvor ungdommen kæmper om "vikingesværdet", som går til den klub der har de 3 bedste placeringer, som sidste år gik til Sorø. Seniorerne kæmper om "vikingeøksen", som går til den klub der har de 4 bedste placeringer, som sidste år gik til OK-GORM!
Der er også en "Vikingehjælm" til den klub, som kan mønstre flest deltagere, som sidste år gik til OK-SYD.
Desuden er der masser af præmier, heraf placeringspræmier til hver 6.

Traditionen tro har HTF også samarbejdet med Jels skole i alle 36 år, som er stævnecenter med indkvartering og fælles grill-aften lørdag.
Det kan også anbefales, at benytte lejligheden til at handle ind i grænsebutikkerne, hvor denne handel kan være med til, at financere hele ferie-weekenden uden "fedtafgift"!

OK-HTF, Haderslev glæder sig til, at byde deltagerne fra nær og fjern VELKOMMEN til den 36. udgave af vikingedysten i vidt forskellige terræner de 3 løbsdage i det Sønderjyske!

http://vikingedyst.okhtf.dk/?visaar=2012