Skip to main content

Tre dage med vestjyske o-oplevelser

| Administrator | Nyheder 2012

Tre dages vidt forskellige o-oplevelser venter på deltagerne i årets Vestjysk 2-dages, der bliver arrangeret af Vestjysk Orienteringsklub. Årets løb finder sted i sankthans-weekenden 22.-24. juni.
 
Klubben tyvstarter i år med sprint fredag 22. juni. Det bliver i det centrale Holstebro, hvor banerne kommer til at veksle mellem bebyggede områder, parker og skovarealer.
 
Der vil være to afdelinger i løbet. Første start til første afdeling går klokken 18, mens anden afdeling forventes at blive skudt i gang omkring klokken 20.
 
Lørdag går det for alvor løs med Vestjysk 2-dages. Det bliver på et nytegnet kort over Klosterheden Plantage, der ikke har været benyttet til åbne løb i mere end 10 år.

Klosterheden er et varieret område, der hovedsageligt er letløbet. Området er letkuperet, men er gennemskåret af flere store brede åer med tilhørende skrænter. Desuden er der flere store hedearealer, og løberne får også mulighed for at stifte bekendtskab med detaljerede områder.
 
For mere end 10 år siden blev der udsat bævere i Klosterheden, og flere steder kan man se tydelige spor efter den lille gnaver i form af bæverdæmninger. Skoven er også kendt for sin store bestand af kronvildt.
 
Søndag bliver løbet sluttet af med virkeligt kræs. Her er det den østlige del af Stråsø Plantage, der venter på deltagerne. Skoven er hovedsageligt letkuperet med masser af kurvedetaljer både i skoven og i de mange åbne områder, der findes.
 
Til årets løb er kortet blevet udvidet med et spændende område syd for det eksisterende kort, og her får deltagerne masser af udfordringer.
 
Ud over o-løbene er der masser af spændende muligheder for oplevelser i området. En tur forbi den verdensberømte Giacometti-skulptur "Kvinde på Kærre" i gågaden i Holstebro kan anbefales, lige byen byder på masser af shopping- og kulturmuligheder.
 
Vestjysk Orienteringsklub glæder sig til at byde deltagerne i årets 2-dages velkommen til spændende orienteringsoplevelser i Vestjylland.
 
Indsendt af Jesper Lundsgaard