Skip to main content

Ingen stor dansk dag ved EM-finalen i Mellem

| Administrator | Nyheder 2012

Maja Alm bedste dansker som nr 14

Der var på forhånd pæne forventninger til især de danske damer før dagens finale, men trods 3 placeringer i top 20 til Maja Alm, Ida Bobach og Emma Klingenberg må man konstatere, at der var langt til podiet og medaljerne. Mellemfinalen fik en uhørt flot dækning i svensk TV, hvor SVT1 sendte både herre- og damefinalen direkte, med flotte levende billeder fra skoven krydret med særdeles kyndige kommentarer i studiet, hvor der blev gjort udbredt brug af gps-tracking fra skoven, så at man hele tiden følte sig opdateret på det hele. Men desværre var de danske farver ikke så synlige på skærmen!

Overbevisende sejre hos både herrer og damer

Til gengæld fik man en utroligt overbevisende magtdemonstration hos både herrer og damer, idet norske Olav Lundanes og schweiziske Simone Niggli begge vandt med næsten 1½ min før nr 2, og både på tv-billeder og gps-tracking kunne man se hvorfor: et konstant højt tempo, uden tøven og fejl og med de rigtige, aggressive og vel gennemførte vejvalg på gode og krævende baner. En nydelse.

De danske damer

Maja Alm, OK HTF, havde en sen starttid, men måtte se sig overhalet med 2 min af suveræne Simone Niggli allerede ved 1.radiopost, men Maja holdt et godt tempo og sluttede som nr 14 1,42 fra podiet, hvad der må siges at være ok, når man tager hendes noget skadesplagede optakt i betragtning. Det samme kan siges om Ida Bobach, Silkeborg OK, der blev nr 18 efter en lidt tøvende start med enkelte fejl – men når man er forsvarende verdensmester på distancen, er forventningerne selvfølgelig større. Ida har imidlertid også haft en mindre skade at kæmpe med i optakten, så placeringen var alligevel ikke helt uventet og hun fik løbet sig betydeligt op på den sidste del af banen og sluttede 5,29 efter Simone Niggli og 1 sek foran Emma Klingenberg, Faaborg OK. Emma var måske næsten den der var mest glad for sin 19.plads, som kom i hus via et stort set sikkert løb – og Emma har ikke haft så mange konkurrencer at øve sig på i optakten. Signe Klinting, Fif Hillerød OK, sluttede som nr 40, 9,34 efter – og efter et stort set stabilt løb.

Trist dag for de danske herrer
Danmark havde 3 herrer i A-finalen på Mellemdistancen, men det blev en rent ud sagt skuffende dag for de danske herrer. Søren Bobach, Silkeborg OK, blev bedste dansker som nr 38 i tiden 38,56. Det var noget længere nede end det både Søren og vi andre havde håbet på. Tilsyneladende kom Søren fornuftigt fra start på den første del, men allerede på 1.mellemtid (efter 1,7 km) lå han lidt efter de allerførst startende, og han viste sig at have tabt ca 1 min til de bedste. Efterfølgende tabte han mere og mere, og i mål var han ca 2½ min fra en podieplads og hele 4,48 efter den vindende og aldeles suveræne norske Olav Lundanes.

Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, havde et tidligt startnummer, men på gps-trackingen kunne man se hvordan han fik lavet flere fejl inden 1. mellemtid – og allerede efter de 1,7 km havde han tabt 2-2½ min, og han endte som nr 49, næsten 8 min efter Olav Lundanes.

Endnu værre gik det imidlertid for Christian Christensen, OK Pan, der ellers kom fornuftigt fra start, men igen kunne man på gps-trackingen se, hvordan han tilsyneladende overså det korte stræk 6-7 og derfor ikke fik stemplet radioposten. Christian blev derfor selvfølgelig diskvalificeret, men hans tid havde også kun rakt til en plads omkring Søren Bobachs.

I B-finalen løb Søren Schwartz Sørensen, Fif Hillerød OK, et udmærket løb og blev nr 6 i tiden 38,13 næsten 2 min efter Martin Hubmann fra Schweiz. Andreas Boesen, Roskilde OK, blev nr 20 i tiden 41,14.

Women A-final 5190 meter
1 Simone Niggli Switzerland \t33:42
2 Minna Kauppi Finland \t 35:07
3 Tatiana Ryabkina Russia \t35:21

14 Maja Møller Alm Denmark 38:17
18 Ida Bobach Denmark \t 39:11
19 Emma Klingenberg Denmark 39:12
40 Signe Klinting Denmark \t43:16

Men A-final 6240 meter
1 Olav Lundanes Norway \t 34:12
2 Valentin Novikov Russia \t35:31
3 Carl Waaler Kaas Norway \t35:46

38 Søren Bobach Denmark \t38:56
49 Rasmus Thrane Hansen Denmark 42:01
Christian Christensen Denmark Ej godk.

I morgen er der så finaler på langdistancen, hvor der næppe er tvivl om at både Ida og Søren Bobach vil gøre meget for at forbedre resultaterne fra i dag. Ud over de 2 er Signe Klinting også i A-finalen, og Rasmus Djurhuus, OK Pan, samt Søren Schwartz Sørensen stiller op I B-finalen. Mændenes A-finale starter kl 11,15 og damernes 11,45 – og i morgen må man ”nøjes med” den udmærkede live-resultatformidling fra arrangementets hjemmeside. Her kan man også se eller gense gps-trackingen fra dagens finaler og samtlige fuldstændige resultatlister.

http://www.eoc2012.se/