Skip to main content

7 danskere videre til EOC finalen på Mellem

| Administrator | Nyheder 2012

Alle pigerne gik videre, mens tre herrer ikke nåede finalen

I dag, mandag, er første dag af europamesterskaberne (EOC), blevet afviklet ved Mora i Sverige.

På damernes 4 km bane stillede alle 4 danske EOC-deltagere, Emma Klingenberg (Faaborg OK), Ida Bobach (Silkeborg OK), Maja Alm (OK HTF Haderslev) og Signe Klinting (FIF Hillerød) op.

Det blev en rigtigt god dag for de danske løbere, da alle 4 kvalificerede sig. Klart beds var Maja, der med en 3. plads i sit heat erobrede en af de attraktive startpladser sent i finalefeltet på torsdag. I samme heat imponerede Signe med en 9. plads, mens Ida tog en godkendt 8. plads i dynamitheatet med både norske Anne Margrethe Hausken, Simone Niggli, Lena Eliasson og Lina Strand. Emma Klingeberg, der fortsat er junior, var 21 sekunder inden for i varmen på 13. pladsen i sit heat. Bortset fra en 7. plads var dårligste svenske kvinde nr. 4 i sit heat, så der er ikke tvivl om, at de svenske piger bliver hårde i finalen.

”Majas gode løb i dag lover godt for resten af ugen” udtaler landstræner Lars Lindstrøm med henvisning til, at det har været et kapløb med tiden for Maja at blive sin skade kvit. ”Samtidig ser det ud til, at Idas læg holder, hvilket vi især kan takke Gitte for”, fortsætter Lars med henvisning til holdets erfarne fysioterapeut Gitte Karlshøj.

Det var et overvejende ungt herrehold, der stillede op til kvalifikationen på mellemdistance, hvor rutinen skulle vise sig afgørende.

Både Andreas Boesen (OK Roskilde), Rasmus Thrane Hansen (Søllerød OK) og Søren Schwartz (FIF Hillerød) var deltagere ved JWOC I Danmark 2010 og er nu på seniorlandsholdet. Christian Christensen (OK Pan Århus), Christian Bobach (Silkeborg OK) og Søren Bobach (Silkeborg OK) er mere rutinerede seniorlandsholdsløbere.

På dagens kvalifikation blev det CC, som Christian til dagligt kaldes, der satte en tyk streg under sin udtagelse med en 9. plads blot et minut efter heatvinderen, Valentin Novikov fra Rusland. Søren Schwartz var kun lidt over et minut efter Christian, men desværre blev det stolpe ud for den dygtige Hillerød-løber, da han var 8 sekunder fra den forjættende 17. plads, der havde opfyldt målet om en A-finale.

Rasmus havde til gengæld sekunderne med sig, da han som nr. 16 i sit heat er klar til A-finalen. Læs også Rasmus’ blog via linket på forsiden. Christian Bobach var i samme heat et stykke fra kvalifikation. I 3. kvalifikationsheat, holdt brormand, Søren, sig et halvt minut inde i kvalifikationen på 15. pladsen, mens unge Andreas Hougaard Boesen gjorde det absolut fornuftigt på sin 26. plads, der dog var knap to minutter fra en finaleplads.

EM fortsætter tirsdag med kvalifikation på lang distance. Finalen på mellemdistance er på torsdag, Kristi Himmelfartsdag. Svensk TV1’s transmission starter kl. 12.00. Yderligere information på stævnets flotte og overskuelige hjemmeside via linket nedenfor.

http://www.eoc2012.se