Skip to main content

EM starter på mandag

| Administrator | Nyheder 2012

Spændende at følge de danske løbere, måske især kvinderne

Skrevet af Morten Lassen.

Mandag d.14.5 starter de første kvalifikationsløb til EM, når de indledende heats i Mellemdistance-kvalifikationen starter i Mora, Dalarna. Herefter følger et tæt program dag for dag med konkurrencer alle dage indtil de afsluttende stafetter søndag d.20.5, og med et så intensivt program skal ingen af de danske løbere deltage i det hele. De fleste af dem får i hvert fald 2 kvalifikationsløb, og forhåbentlig vil mange af dem opnå mindst den 17.plads i det indledende heat, som giver adgang til finalen.

Det danske hold mangler et par de ”sædvanlige” store profiler, da Signe Søes og Tue Lassen er ude af forskellige årsager, men alligevel er der pæne forventninger til både podieplaceringer (eller mere), hvor vores stærke, unge dameløbere forhåbentlig kan leve op til deres flotte resultater i 2011 med både medalje og podieplaceringer til sidste WOC. Imidlertid er det paradoksalt nok næsten sværere at gøre sig gældende til EM end til VM, fordi hver nation må stille med 6 deltagere i hver disciplin – mod kun 3 til VM. Og ser man på fx de schweiziske herrer og svenske damer, kan man sagtens forestille sig at de får alle løbere med i finalen, ligesom andre store nationer også vil tage deres del. Men vil man være med blandt de bedste, må man jo også klare den forhindring og ved sidste EM i Bulgarien vandt både Signe Søes og Maja Alm medaljer og Tue Lassen kom på podiet – så der er noget at leve op til!

De bedste danske chancer
Ingen tvivl om at de største danske forhåbninger er til de unge danske kvinder. Ida Bobachs sølvmedalje til WOC på mellemdistancen i Frankrig, Maja Alms 2 flotte podieplaceringer til WOC i sprint og mellem og Emma Klingenbergs utrolige senior VM-debut med en podieplads i sprint viser et kæmpemæssigt potentiale. Der burde minimum komme en del sikre finalepladser.
Ida Bobach, Silkeborg OK, blev også af World of O kåret til årets kvindelige orienteringsløber 2011, og den meget alsidige 1.-års senior har allerede i år vundet 2 DM-er, i sprint og ultra-lang. Til EM skal hun løbe mellem, lang og stafet.

Maja Alm, OK HTF, har været i eller tæt på toppen i flere år, men i år har hun været en del plaget af skader – og vendte først i sidste uge tilbage på højeste niveau, da hun blev nr 4 i et stærkt besat WRE-sprintløb. Maja skal løbe mellem, sprint og stafet.

Emma Klingenberg, Faaborg OK, er stadig kun junior og hun har i år været relativt længe væk fra større konkurrencer, da hun har arbejdet i Norge – men hendes fysiske form er i top, og især som sprinter hører hun bare til blandt verdens bedste!! Emma skal løbe Mellem, sprint og stafet.

Signe Klinting, Fif Hillerød OK, har ikke som senior nået de helt store resultater endnu, og hendes primære mål må være at komme i A-finalen i både mellem og lang.

Som det fremgår af ovenstående, består stafetholdet af Emma, Ida og Maja – og de har bestemt potentiale til minimum at komme på podiet.

De danske herrer, ungdom og rutine
De danske herrer skal vise, at det ikke kun er Tue Lassen, der kan præstere på herresiden. De største forventninger er der helt sikkert til Søren Bobach, Silkeborg OK, der efter et skadesplaget efterår og mistet VM i 2011, har vist forrygende form i 2012. Ikke mindst i sidste uges Tiomila, hvor han deltog på det vindende hold fra Halden. Søren skal løbe mellem, lang og stafet – og mon ikke de bedste chancer ligger på mellem?

Ellers kan de danske herrer deles i 2 grupper. De unge: Andreas Boesen (OK Roskilde), Rasmus Thrane Hansen (Søllerød OK), Søren Schwartz Sørensen (FIF Hillerød OK) og til dels Christian Bobach (Silkeborg OK), og de rutinerede: Claus Bloch, Christian Christensen og Rasmus Djurhuus (alle OK Pan), samt Rune Olsen (Tisvilde Hegn OK). For dem alle må det primære mål være minimum at få sig kvalificeret til A-finalerne, men blandt de unge må især Rasmus Thrane forventes også at levere et topresultat i sprint. Blandt de rutinerede er der næppe tvivl om, at både Claus Bloch og Rune Olsen satser voldsomt på et topresultat i sprint, og både Christian Christensen og Rasmus Djurhuus har vist så gode takter i år, at A-finalen burde være sikker. For alle de 4 sidste gælder det, at det også er vigtigt for dem at præstere topresultater, hvis de også fremover skal repræsentere Danmark på landsholdet.

Det fulde program, startlister og resultater mm vil kunne følges på nedenstående link.

http://www.eoc2012.se