Skip to main content

Kongelig åbning af 'Find vej i Danmark'-dagen

| Administrator | Nyheder 2012

Mange danskere fandt vej til poster 50 steder i det fri lørdag. I Birkerød åbnede Prins Christian, Prinsesse Isabella og Kronprins Frederik ’Find vej i Danmark’-dagen og fandt sammen seks poster.

Trods gråvejr gik rigtig mange danskere på jagt efter poster i 50 skove, parker og byer, da Danmarks Idræts-Forbund, Dansk Orienterings-Forbund og de danske orienteringsklubber lørdag inviterede til ’Find vej i Danmark’-dag.

De 50 arrangementer markerede, at motions- og naturtilbuddet ’Find vej i Danmark’ har etableret over 100 grønne idrætsarenaer, hvor alle ganske gratis kan prøve at finde vej til en række poster med et kort i hånden.

Prins Christian først i mål
I Bistrup Hegn i Birkerød nord for København åbnede H.K.H. Prins Christian, H.K.H. Prinsesse Isabella og H.K.H. Kronprins Frederik ’Find vej i Danmark’-dagen med et snoreklip og gav sig derefter selv i kast med at finde poster.

De løb som de første af sted i skoven og fandt i suveræn stil frem til alle de seks poster, der var på deres kort.

Prins Christian havde så meget overskud efter turen, at han spurtede fra sin far og søster og kom først i mål til stor begejstring for arrangementets øvrige deltagere.

115 gratis motionstilbud i det fri
’Find vej i Danmark’ bygger på idrætsgrenen orientering, og landet over beretter de danske orienteringsklubber om store smil og højt aktivitetsniveau hos lørdagens deltagere.

”Dansk Orienterings-Forbund er stolte over og glade for, at den kongelige familie ville åbne ’Find vej i Danmark’-dagen, og vi er ligeledes meget glade for, at mange trodsede gråvejret og fandt vej til arrangementerne rundt omkring i landet. Det bekræfter, at orientering og ’Find vej i Danmark’ er en sjov og spændende måde at bevæge sig i det fri på – både alene og sammen med andre,” siger direktør Michael Sørensen, Dansk Orienterings-Forbund.

’Find vej i Danmarks’ nu 115 lokale natur- og motionstilbud er etableret gennem de sidste tre år som et samarbejde mellem Danmarks Idræts-Forbund, Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Dansk Orienterings-Forbund, kommunerne, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst de danske orienteringsklubber. Kortene downloader man fra siden www.findveji.dk – og så af sted efter de mere en 4.000 poster!

I de kommende uger står de danske orienteringsklubber klar med særlige tilbud og arrangementer til alle, der har lyst til at prøve mere, og til dem, der gik glip af ’Find vej i Danmark’-dagen.

Yderligere information:
Find vej i Danmarks hjemmeside, hvor man kan skaffe sig et overblik over de 115 lokale tilbud:
www.findveji.dk
Find vej i Danmarks Facebook-side:
www.facebook.dk/findveji

Kontaktperson for pressen:
Direktør Michael Sørensen, Dansk Orienterings-Forbund
Mobil: 41 96 93 70
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.