Skip to main content

7. World Cup-løb afviklet

| Administrator | Nyheder 2011

Solide præstationer af Maja Alm og Signe Søes

Som ventet var det Maja Alm og Signe Søes der leverede de bedste danske præstationer på dagens mellemdistance. Maja blev nr 7 og havde ifølge stræktiderne et ok løb, med kun 2-3 tidstab på ½-1 min, og Signe blev nr 8 efter at have lavet et 2 min tidstab på 2.posten og 1 min på 4.posten. De resterende stræktider viser, at Signe løber op med de allerbedste - og på søndagens langdistance starter både Maja og Signe ud kun ca 3 min efter førende Dana Brozkova, og de kan på ingen måde afskrives chancen for at avancere yderligere. I årets World Cup fastholder Maja 6.pladsen, hvorimod Signe blev overhalet af Dana Brozkova og nu ligger nr 9.

Hos herrerne blev Tue Lassen bedste dansker som nr 32. Efter en udmærket start taber han sammenlagt 1-2 min på post 7-9 og på de allersidste poster falder han 3-4 pladser ned og han er i mål godt 4 min efter vinderen Pasi Ikonen fra Finland. Tue fik 9 World Cup points og avancerede en enkelt plads til nr 36.
Christian Christensen blev næstbedste dansker som nr 52, tæt forfulgt af Rasmus Thrane Hansen som nr 54, og Rasmus havde desværre er større bom hen mod slutningen, hvor han ellers lå pænt placeret. De resterende danskere endte noget længere nede på resultatlisten.

Som nævnt vandt tjekkiske Dana Brozkova hos damerne og hun starter ud foran Minna Kauppi og Helena Jansson, der imidlertid begge er under et minut efter, så det skal nok blive tæt på de 10,6 km med en forventet sluttid på 75 min.

Hos herrerne viste finske Pasi Ikonen igen sit store format ved at vinde med godt ½ min over ellers suveræne Thierry Gueorgiou fra Frankrig. Det skal blive spændende at se, om Pasi kan holde Thierry bag sig - og ganske kort efter ligger både Daniel Hubmann (Schweiz) og Olav Lundanes (Norge). Herrerne skal ud på 16,7 km med en forventet vindertid på 95 min, og for en gangs skyld er det herrerne der skal først i skoven, da de starter kl 9,30. Damerne starter først kl 11,30 - og der skulle være både web-tv og online resultater med gps-tracking af de første 25 hos både herrer og damer.

http://www.owcliberec2011.cz/index.php?menu=long&sub=online-results