Skip to main content

MTBO VM: Stafetguld til de danske herrer og drenge

| Administrator | Nyheder 2011

Både de danske herrer og juniordrenge sikrede sig guld, da VM stafetten i dag blev afviklet i Italien.

Der var masser af dramatik da Bjarke Refslund, Lasse Brun Pedersen og Erik Skovgaard Knudsen sikrede sig guldet på VM stafetten i mountainbike orientering, 2 minutter og 8 sekunder foran Tjekkiet og yderligere et minut foran Finland.

Bjarke Refslund kom ind som nr. 12, hvorefter veteranen Lasse Brun Pedersen rutineret kørte Danmark frem som nr. 4 efter 2. tur, blot 3 minutter efter teten med Tjekkiet og Finland. Derefter kørte Erik Skovgaard Knudsen, verdenranglistens nr. 1, et fantom løb, godt hjulpet af lidt kortere gaflinger, og fik midt på banen kontakt med de forreste. Med dagens bedste tid på 50 minutter og 3 sekunder satte han konkurrenterne til sidst og kunne suverænt køre holdet ind til guld.

Endnu mere dramatik var der i damernes stafet, hvor Danmark næsten sikrede sig bronzemedalje. Verdensmesteren på langdistance, Rikke Kornvig, kørte efter stabile løb af Pernille Brunstedt Jacobsen og Nina Hoffmann på de 2 første ture, holdet frem til en fornem bronze. Men i mål mangelde en registrering i den elektroniske brik for en post på banen og holdet blev diskvalificeret. Guldet gik til Schweiz som var 3 minutter og 18 sekunder hurtigere end danskerne.

Herrejuniorerne Rasmus Søgaard, Andreas Bergmann og Andreas Proschowsky kørte fornemt og førte fra start til slut og fik endelig den guldmedalje som de har kæmpet for i flere år. Det var dog spændende hele vejen igennem. Efter førstetur førte Søgaard blot med 1 sekund til hjemmebanefavoritterne fra Italien. Da Bergmann skiftede var der nu 9 sekunders hul, men denne gang til Finland. Juniorverdensmesteren Proschowsky viste dog ingen usikkerhed og kunne til slut køre i mål 48 sekunder foran Rusland.

De danske juniorpiger blev nr. 4, 16:36 efter Rusland.

Danmark har gennem de seneste 5 år været den mest vindende MTBO-nation, og den udvikling ser ud til at fortsætte i år. VM afsluttes lørdag med sprintdistancen.

http://www.mtbo2011.org/