Skip to main content

MTBO VM: Dobbelt GULD og sølv på langdistancen

| Administrator | Nyheder 2011

Der blev skrevet en ny side i dansk MTBO-historie, da langdistancen blev afviklet tirsdag ved VM i Italien.

Ikke mindre end dobbelt guld og en enkelt sølv blev det til efter en meget hård dag i bakkerne under den steghede sol.

Rikke Kornvig tog sikkert guldet hos damerne efter et fornemt disponeret løb uden større fejl. Som alle andre havde hun små nedture undervejs, men dem overvandt hun og tog dermed sin første individuelle VM guldmedalje. Rikke fortsætter den positive udvikling, som hun har været igennem de senere år, og der er åbenbart ingen grænser p.t.
Både sølvvinder, Ingrid Stengaard, og bronzevinder, hjemmefavoritten, Laura Scaravonati, blev overhalet af Rikke undervejs og blev nærmest hevet med hjem til medaljer.

Mens Rikkes guld var hvad man på forhånd havde håbet på, så var det en mindre overraskelse at Andreas Proschowsky vandt guld hos juniorerne. Andreas startede femtesidst og kørte et meget fint løb uden de store bom. Guldet kom i hus foran italienske Rossetto Riccardo. Første guld til Proschowsky og til dansk junior MTBO.

I herrer senior havde Erik Skovgaard Knudsen på forhånd sagt, at kun guldet talte. Det kom ikke i hus, dertil lavede han for mange fejl undervejs, og selvom fysikken er i top, måtte han se finske Samuli Saarela snuppe guldet, hele 4,35 min. foran. Bronzen gik til den tidligere verdensmester på distancen, russiske Ruslan Gritsan.

Juniorpigerne klarede deres første VM finale flot, og alle tre kom fint igennem. Terrænet var ekstremt udfordrende med downhill-sektioner og naturligvis masser af højdemeter. Bedst gik det for Camilla Søgaard som blev nr. 7, og dermed lige uden for podiet. Hun synes selv at det var gået fint på trods af nogle småfejl. Dagens præstationer tegner lovende for de kommende konkurrencer på mellemdistancen og specielt på fredagens stafet.

Således er dansk orientering rigere på medaljer og verdensmestre, nu venter en hviledag onsdag inden VM fortsætter med mellemdistance på torsdag.

Alle resultater og stræktider på arrangørernes hjemmeside.

http://www.mtbo2011.org