Skip to main content

Stor, stor dag for dansk orientering

| Administrator | Nyheder 2011

1 sølv, 1 podie plads og 1 top 10

Ovenpå Idas fantastiske sølv kunne cet være let at overse 2 andre fantastiske præstationer i dag: Maja Alm bliver nr 6, kun 20 sek fra bronzen, og Tue Lassen bliver nr 7, kun 40 sek fra podiepladsen. Superflotte resultater hver især, og en kæmpe opmuntring for dansk orientering og dens fremtid ovenpå den noget skuffende onsdag, hvor til gengæld Signe Søes ydede en toppræsttion.

Maja særdeles godt tilfreds

Maja Alm fik sin anden podieplads og var særdeles fornøjet med sin 6.plads, selv om hun da godt kan finde de 20 sek på et svaj til post 2, men på den anden side bommede hun ikke, og hun viste, som hun selv sagde, dem der indimellem tvivler på hendes teknik når det bliver rigtigt svært, at hun virkelig kunne når det galdt. Som Ida var hun stoppet i tide, og havde ellers højt et højt tempo. Så stor glæde og tilfredshed.

Tues oprejsning

Tue Lassen var rigtigt skuffet over sin præstation i onsdags, men havde formået at fokusere på sine 2 flotte kvalifikationsløb - og han løbet, om ikke perfekt løb, så det han havde ønsket sig!! Når tempoet skal være så højt, når terrænnet er så svært, så bliver der fejl - og han satte måske 45 sek på post 8, havde nogle dumme svaj før publikumspassagen og lidt på 3.sidsteposten, men han havde måske kun 2-3 min bom i det hele, og det er hvad der sker. Han havde satset og var tilfreds, han havde løbet det hele alene - og selv om podiet havde været drømmen, var han også meget, meget tilfreds.

Morgendagens stafetter

Dagen i dag var en perfekt optakt til morgendagens stafetter, hvor landstræner Lars Lindstrøm ikke lægger skjul på, at målet for damerne er en medalje. De samme løbere blev nr 5 sidste år i Norge, og ikke mindst Ida har udviklet sig endnu mere. Majas og Signes høje niveau og stabilitet er vigtige faktorer, fordi ikke mindst kun få af de andre nationer har 3 så stærke løbere. Rækkefølgen er Ida, Signe og Maja.

Hos herrerne er målet en top 10 placering, og efter Sørens "afbud" er der blevet flyttet lidt rundt på rækkefølgen, så at Tue løber 1.tur. Tue er den mest rutinerede og det er vigtigt at komme med fra start af, og så skal Rasmus Thrane Hansen og Christian Christensen sørge for at målsætningen opfyldes.

Og både landstræneren og begge de danske hold har tanket masser af selv tillid i dag - på denne dejlige dag!

Der vil komme billeder mm på et senere tidspunkt i aften