Skip to main content

Rigtigt god start for de danske løbere

| Administrator | Nyheder 2011

4 ud af 6 videre til finalen i langdistance – og én heatsejr

Det blev en rigtigt god start for de danske løbere på WOCs første dag. De havde frygtet det svære terræn, men det viste sig, at den første del var meget let løbet i åbent terræn og det bekom stort set de danske løbere godt, samtidig med at de følte sig godt forberedt på de svære passager. 2 damer og 2 herrer gik videre, og med en heatsejr til Signe Søes og en 3.plads til Tue Lassen var det næsten mere end man kunne have håbet. Kun Signe Klinting og Rasmus Thrane Hansen missede kvalifikationen og ærgrede sig begge stort, især Signe K da hun først til allersidst gled ud af de 15 der kvalificerede sig i hvert heat. Signe havde ellers en ganske fornuftig tid med 60,20 for de 5,8 km, men det var lige akkurat 2 min for langsomt og rakte kun til en 18. plads i det suverænt hurtigste heat. ”Jeg løb et teknisk godt løb, men kunne simpelthen ikke løbe stærkt nok i det åbne terræn – og det er rigtigt bittert, at VM allerede er overstået næsten inden det er gået i gang, og hvor min tid havde givet kvalifikation i de andre heats”, sagde en tydeligt skuffet Signe K.

Dagens positive overraskelse

Den anden debutant, Emma Klingenberg, der var en af de først startende, var til gengæld superglad efter sin kvalifikation som nr 11. Hun var en af de allerførst startende, men følte sig fint løbende og kom rigtigt godt i gang. Men allerede ved post 3 kom hun lidt skævt ind i posten og efterfølgende var der måske et lidt skævt vejvalg, men i det store hele følte hun sig godt tilpas. Det var ikke nær så stenet og fysisk krævende som forventet, så hun følte at hun kunne forlade sig på sine normale rutiner. Først ved de sidste 5-6 poster blev det rigtigt svært og teknisk, og da hun nu følte sig godt og grundigt træt blev tempoet sat langt ned for at bevare fuld kontrol. Det blev ved små upræcisheder og en flot, flot 11. plads til Emma i tiden 59,27.

Dagens danske toppræstation

Signe Søes levede til fulde op til de store forventninger til hende ved at vinde sit heat ganske klart. Også hun havde glædet sig over den ”lidt lette og hurtige” start og havde løbet godt til. På den sidste del af banen havde også hun sat tempoet gevaldigt ned og derved minimeret fejlene. Hun var naturligvis vældigt godt tilfreds med sit løb og sin indsats, og hun sendte i hvert fald et stærkt signal til sine andre konkurrenter om at hun vil løbe med om de absolutte topplaceringer til finalen på onsdag. Signe løb de 6,0 km på 49,51.

Flot præstation af Tue Lassen

Dagens næstbedste danske præstation stod Tue Lassen relativt ubemærket for, idet speakningen stort set overså, at han faktisk kom i mål i den (på det tidspunkt) næsthurtigste tid, mens fokus var på Daniel Hubmann og de andre store stjerner. Tue endte som nr 3 og syntes endda ikke at han havde løbet et optimalt løb med flere småfejl – så det er spændende at se hvad det kan blive til, hvis han rammer dagen på onsdagen! Christian Christensen kvalificerede sig rimeligt sikkert som nr 9 og følte ligeledes at han havde haft et godt teknisk løb på den både fysisk og teknisk krævende bane, hvor der højst var blevet bommet måske 3 min i alt. Til gengæld rendte Rasmus Thrane Hansen desværre ind i et kæmpebom på post 10 (8-10 min) efter en ellers rigtigt god start og Rasmus endte som nr 20, godt 7 min fra at kvalificere sig.

Alle favoritter videre
Alle de store o-nationer fik alle deres løbere videre, og hos herrerne var der total fransk dominans, da der var 3 franske heatsejre og deres store stjerne Thierry Gueorgiou var ca 6 min hurtigere end alle andre uden at se ud til at have løbet sig ud.

Dagens kedelige danske nyhed
Oven i de flotte danske præstationer kunne landstræner Lars Lindstrøm imidlertid oplyse, at den skade som Søren Bobach havde pådraget sig på den sidste intensive træning inden afrejsen, ved en MR-scanning havde vist ”bone bruise”, som har vist sig værre end først antaget. Søren kunne ikke løbe igennem i dag hvor han blev testet, og han stiller hverken op i morgen til mellemdistancekvalifikationen eller til sprinten på tirsdag. Superærgerligt for en ellers formstærk Søren, og hvor det er besluttet at Christian Christensen stiller op i sprinten på tirsdag, er det i skrivende øjeblik særdeles tvivlsomt om der kommer en reserve i morgen på mellemdistancen.
Alle resultater, mellemtider mm kan ses på arrangørernes hjemmeside, hvor man også kan finde startlisterne for søndagens løb, når de bliver offentliggjort.

http://www.woc2011.fr/