Skip to main content

Løberne beretter fra JWOC langdistance

| Administrator | Nyheder 2011

Ida, Emma og Marius beretter om deres løb

Marius Thrane Ødum var ikke tilfreds med sit løb; men en 9. plads er vel ikke at foragte. Marius bommede både post 2 og 3 med samlet tidstab tæt på to minutter. "Jeg tog nogle håbløse vejvalg for at komme forbi vædskeposterne", fortæller Marius. Trods forsøget på at få væske fandt han ikke væskedepoterne på langstrækkene. Kroppen manglede væske, og det kunne han mærke på den sidste del af banen. Marius fortæller: "Jeg følte mig bedre løbende for nogle uger siden, så fremadrettet må jeg arbejde med at få formen til at toppe på det helt rigtige tidspunkt".

Vi havde alle store forventninger til Emma, da hun har vist at formen er helt i top. Ved udgangen af butterflyen lå hun godt et minut efter svenske Tove Alexanderson, der førte løbet på daværende tidspunkt. Emma havde en fremragende afslutning og kom i mål i en tid, der var 1.06 hurtigere. Emma fortalte efterfølgende, at hun havde bommet lidt på post 4. Derefter havde hun bevidst taget nogle udenomsvejvalg for at få ro på orienteringen og læse fremad. Taktikken lykkedes, og afslutningen blev fremragende. "Det var et hårdt løb, hvor jeg skulle presse på - jeg tænkte det er hårdt; men det er det også for de andre, og jeg er i god form".

Nu ventede de danske supportere så på at høre Idas tider fra skoven. Det var sød musik i ørerne at høre, at Ida allerede på første radio førte med mere end 1 minut. Forspringet blev udbygget til 2. radiopost, og selv om Emma havde en bedre afslutning, lykkedes det Ida at forsvare sin titel fra de foregående to år. "Jeg havde et par svaj undervejs og var usikker på, om jeg tog de bedste vejvalg. Det var rigtig tungt til sidst. Bakkerne var lidt tungere end forventet; men sådan var det jo for alle".

Søren Klingenberg er blevet nødt til at forlade JWOC. Derfor vil reportagerne fremover blive skrevet af Dorthe Hansen, som også har skrevet denne artikel.

http://jot.cal.pl/jwoc2011/2/?id=results