Skip to main content

Triumf for Danmark ved JWOC

| Administrator | Nyheder 2011

Guld til Ida Bobach og sølv til Emma Klingenberg

På første dagen af junior verdens mesterskaberne i orienteringsløb i det nordlige Polen gentog Ida Bobach, Silkeborg OK sin triumf fra sidste års JWOC ved i vanlig sikker stil at vinde dagens sprintkonkurrence i byen Leboch. Ida førte allerede ved publikumspassagen og kunne løbe i mål til stor jubel fra holdkammerater, familie og fans i almindelighed. Kort efter kunne værelseskammeraten Emma Klingenberg, Faaborg OK løbe en lige så sikker sølvmedalje
hjem til Danmark 2,3 sekund efter Ida.

Dagens resultater i kort form:
1. Ida Bobach, 14.29.5
2. Emma Klingenberg, 14.31.8
3. Tereza Novotna, Tjekiet, 14.41.5
17. Ita Klingenberg, 16.04.5
31. Nicoline Friberg Klysner, 16.23.7
39. Camilla Søgaard, 16.39.4
60. Stina Bagger Hagner, 17.26.7

1. Lucas Basset, Frankrig, 15.07.7
2. Andreu Blanes, Spanien, 15.17.04
3. Florian Howald, Schweitz, 15.19.1
12. Thor Nørskov, 15.59.1
16. Andreas Hougaard Boesen, 16.02.8
18. Marius Thrane Ødum, 16.06.0
32. Jakob Ekhard Edsen, 16.28.2
34. Lars Hjerrild, 16.29.8
81. Mikkel Sørensen, 17.31.9

Det danske holds løbere gjorde i det hele taget meget fin figur. Junior landsholdstræner Bjarne Hoffmann fortalte på stævnepladsen, at målsætningen for herrerne havde været at komme på podiet, hvilket vil sige minimum en 6. plads. Dette var ikke lykkedes, men som eneste nation havde Danmark 3 herreløbere i top 20. På herresiden lå Danmark i holdkonkurrencen således næstebedst med 1 point ned til Rusland. Det var et tilfredsstillende resultat for det danske herrehold. Et resultat, Det blev understreget af, at sidst placerede danske løber Mikkel Sørensen lå midt på resultatlisten.
På kvindesiden er der selvsagt tale om topresultater af Ida og Emma, men i lighed med herrerne præsterede de danske kvinder som gennemsnit et flot resultat, hvilket bl.a. kunne ses af at de 2 debutanter på holdet Nicoline Friberg Klysner og Camilla Søgaard placerede sig som henholdsvis nr. 31 og 39.
Som helhed har det danske holds niveau flyttet sig markant opad.
Holdet havde som forberedelse trænet skiftet fra sprint i skoven til sprint i byen, samt at forenkle vejvalgene og så gennemfører dem som planlagt.
Løberne var allerede lige efter sprintkonkurrencen i færd med at fylde depoterne op til morgendagens konkurrence på den lange distance.

Lars Hjerrild beskrev herrernes bane. Banen var startet ud med nogle stræk ved en tennisbane, hvorefter det gik ud i skoven. Banens samlede stigning på 35 m blev forceret på et stræk, hvor man som vejvalg kunne vælge at løbe lige op ad en trappe i skoven. Banen fortsatte i byen og var præget af flere stræk, der bare skulle løbes!

Ita Klingenberg fortalte, at dagens bane var startet ud i et område med græs omkring et idrætsanlæg med hække og hegn, hvorefter man var fortsat op ad en skråning i skoven for at derefter at løbe størstedelen af banen i byen. Der var ingen smalle passager men derimod snævre baggårde, hvor man skulle løbe ind og ud samme vej. Ita beskrev banen som enkel, hvor det meget handlede om, at vælge mellem åbenlyse vejvalg uden den store forskel.

En stolt Erik Bobach fortalte, at det er hans datter Ida Bobachs 8 JWOC medalje, hvoraf de 5 er af guld. Med 8 medaljer gennem årene er Ida blot en medalje fra at tangere norske Olav Lundanes og finske Minna Kauppenens rekord på i alt 9 medaljer i juniortiden.Det bliver spændende at se om Ida i løbet af ugen slår Olav og Minnas rekord.

Efter medalje overrækkelse og lufttur til den danske guldvinder gik turen tilbage til hotellet. Morgendagens konkurrence starter kl. 0900 og de sidste danske løbere er først i mål ud på eftermiddagen.