Skip to main content

Knockout- sprint i Göteborg

| Administrator | Nyheder 2011

Maja Alm en flot nr 4 i finalen

Så blev 2.afdeling af NORT afviklet i Göteborg centrum. Et rent sprint-program, men med op til 4 løb på én dag alligevel hårdt for kondition og koncentration. Semifinaler og finaler blev transmitteret direkte i TV – og det var rigtig fin underholdning med flere tætte opgør, hvor svenskerne ovenikøbet kunne glæde sig over svensk sejr hos herrerne, hvor unge Jerker Lysell vandt over de ellers så stærke schweizere.

Kvalifikationsløbene + kvartfinaler

Formiddagens kvalifikation gav de ventede placeringer i kvartfinalen til både Maja Alm og Signe Søes, begge rimeligt overbevisende, idet Maja blev nr 1 og Signe nr 5. Signe Klinting og Inge Knudsen var langt fra at kvalificere sig som nr 43 og 47.

Hos herrerne var det glædeligt at både Rasmus Thrane Hansen og Claus Bloch kvalificerede sig blandt de 30 bedste, Rasmus som nr 16 og Claus som nr 23. Søren Bobach var igen så tæt på man næsten kan komme, idet 2-3 sek havde givet ham en plads i kvartfinalen, men det var meget tæt og han blev kun nr 34. De øvrige danskere var noget efter, idet Christian Christensen blev nr 42, Tue Lassen nr 46, Rasmus Djurhuus nr 53, Søren Schwartz Sørensen nr 55 og Christian Bobach nr 56.

Maja klarede en solid 2.plads i sin kvartfinale, hvor de 2 bedste gik direkte videre. Signe kom helt galt fra start og satte over ½ minut til 1.post – og blev en lidt skuffende nr 6. Hos herrerne var Claus meget tæt på som nr 3 i sit heat, men selv om tiden i virkeligheden var den 11.bedste, var den ikke god nok til at være blandt de 2 ”lucky losers”, dvs bedste tider ud over de 2 vindere i de 5 heats. Rasmus blev kun nr 4 i sit heat – så Maja var alene om at repræsentere de danske farver i aftenens finaler.

Semifinaler og finaler

Som nævnt blev det meget tætte opgør, og allerede i 1.semifinale for damerne, hvor Maja var med, så man både stillingen skifte et par gange og især Maja prøvede egne vejvalg, som hun imidlertid så ud til at tabe lidt på. I hvert fald lå hun nr 2 efter 1, halvdel, men hun sluttede som nr 4. Men heldigvis for Maja, var det andet dameheat lidt langsommere, så at både nr 3 og 4 fra Majas heat kom i finalen.
Her kom Maja lidt skidt fra start, og hun så på et tidspunkt lidt slidt ud sammen med Linnea Gustafsson, men et par gode vejvalg og/eller et par fejl fra de førende bragte Maja med frem – og hun sluttede som en mere end acceptabel nr 4. Finalen blev vundet af russiske Galina Vinogradova, der slog de 3 svenskere, hvor Annika Billstam ellers så ud til at have sikret sig et hul på et vist tidspunkt, men en enkelt fejl blev kostbar.
Hos herrerne fik Sverige så sin sejr, idet Jerker Lysell vandt rimeligt sikkert efter et godt disponeret løb. I både kvartfinale og semifinale havde han vist fremragende spurtevner, men i finalen havde han også de gode vejvalg, så at en ellers stærkt løbende Daniel Hubmann aldrig var helt fremme.
Knockout-sprinten var rigtigt godt TV, med mange kameraer, gps-grafik og gps-tracking af løberne, og igen gav vejvalgene flere muligheder, selv om det var relativt få, der prøvede at gå egne veje.

Finaleresultater:
Women final\t2040 meter\t
1 Galina Vinogradova\tRussia\t10:39
2 Linnea Gustafsson\tSweden\t10:41
3 Lena Eliasson\tSweden\t10:47
4 Maja Alm\t Denmark\t10:50
5 Annika Billstam Sweden\t11:02
6 Mari Fasting\t Norway\t11:11

Men final 2290 meter
1 Jerker Lysell Sweden 10:24
2 Daniel Hubmann Switzerland 10:26
3 Matthias Kyburz Switzerland 10:27
4 Scott Fraser Great Britain 10:28
5 Frèdèric Tranchand France 10:32
6 Matthias Merz Switzerland 10:42

Alle resultater, stræktider og gps-tracking via nedenstående link

http://www.nordicorienteeringtour.com/index.php/live