Skip to main content

U 16-løbere gik på med krum hals

| Administrator | Nyheder 2011

4 dage med intens læring i Göteborg

Det var ingen badeferie den udvidede U 16-gruppe var på, da de i de første dage i juni var på træningslejr i Göteborg. ”Der var et teknisk og et fysisk formål med lejren.” fortæller U 16-træner Gry Johannsen efter hjemkomsten. ”Vi arbejdede med planlægning af stræk og kompasorientering i nordisk terræn. Og at det er andre ting, man grovorienterer efter i nordisk terræn end i en dansk bøgeskov. Det kan være en mose eller en styp-række (klippeskrænt).” Med 6 orienteringstræninger med momentbaner var der rig mulighed for at beskæftige sig med nordisk terræn i praksis og derudover blev det til en hel del teori ud over træningerne.

Det fysiske fokus var rettet mod intervaltræning og stabiliserende styrketræning. Sidstnævnte handler om at komme i gang med at udføre den styrketræning, der giver mulighed for i de kommende år at komme op på den træningsmængde, som skal til, hvis man skal være med, hvor det virkeligt er sjovt at være i resultatlisten.

Terrænet omkring Göteborg er kendt for at være fysisk krævende, men Gry Johannsen var imponeret over de unge deltageres gå-på mod. ”Der var en rigtigt positiv stemning og selvom småskader ikke helt kan undgås i det hårde terræn, så var alle hurtigt klar igen og ville gerne være med på de efterfølgende træninger. Det er sådan en positiv stemning, der gør det rigtigt sjovt at være leder” fortæller Gry.

Nu træner EYOC-holdet videre mod EYOC i Tjekkiet senere på måneden, mens alle er kommet hjem fra turen med god ny inspiration til den fortsatte o-karriere.