Skip to main content

Dobbelt dansk i dagens World Cup

| Administrator | Nyheder 2011

Erik Skovgaard Knudsen og Rikke Kornvig tog begge sejren i dagens langdistance med samlet start.

Både Erik Skovgaard Knudsen og Rikke Kornvig fik endnu en gang bevist, at de hører til helt i toppen af verdenseliten, og de fik igen vist, at de er kommet stærkt gennem vintertræningen.

Efter sprint fredag og mellemdistance lørdag stod den i dag på langdistance med samlet start. Først blev herrerne sendt af sted, og her indledte Erik med en kæmpefejl ved at køre direkte til post 2, samtidig styrtede han og ødelagde forbremsen, men der skal mere til at slå ham ud. Han kørte sig op, og på de sidste stejle bakker kunne han trække fra, så han endte med en flot og sikker sejr med en margin på over 2 minutter til Marek Pospisek, Tjekkiet.

Med 2 topplaceringer og en fjerdeplads i årets 3 indledende afdelinger ligger Erik allerede nu godt til i forhold til at forsvare sin samlede World Cup sejr fra 2010.

Hos herrerne imponerede junioren, Rasmus Søgaard, ved at blive nr. 13 i seniorklassen. Ingen tvivl om, at fællesstart er noget som passer fint til Søgaard.

Rikke Kornvig nåede også helt til tops. Hun viste, at hun bare er en tand fysisk stærkere end konkurrenterne ved at lave et hul på 50 meter ved publikumsposten, og det udbyggede hun siden. Til sidst var nervøsiteten ved at spille hende et puds, men det blev kun til lidt småbom, og dermed også en sikker sejr 1,23 min. foran Marika Hara, Finland.

Netop stabile Marika Hara med en første- og to andenpladser tyder lige nu på at blive den hårdeste konkurrent til Rikke i den samlede World Cup.

Næste World cup afdelinger bliver i Dalarna, Sverige d. 17.-21. juni.

http://www.mtbo.hu/docs/2011/live_result_container2.php