Skip to main content

Rasmus Djurhuus genvandt DM Ultra Lang

| Administrator | Nyheder 2011

Mens Signe Søes vandt hos kvinderne

På en fantastisk forårsdag på Bidstrup Gods’ historiske gårdsplads, blev dansk orienterings sejeste udøvere kåret, da mesterskabsmedaljerne på ultra lang distance blev uddelt.

Mest markant var Rasmus Djurhuus sejr - næsten 11 minutter foran Tue Lassen. Rasmus har dermed sat en tyk streg under, at der ikke er nogen i Danmark, der slår ham på den lange distance. Guldvinder i ultra lang sidste år, Guld i DM Lang, sejr i Jættemilen og nu DM Ultra Lang 2011. Dermed fik Rasmus både taget revanche fra en ikke helt optimal indsats i gårsdagens sprint. Thomas Jensen kunne have stillet op i H 40, men vandt i stedet bronze i herresenior. Endnu en forrygende indsats af den rutinerede Tisvilde Hegn-løber. DOF’s nyudnævnte direktør, Michael Sørensen, viste på 4. pladsen, at han er rigtigt god i det lange løb. Som en sidegevinst, erobrede Rasmus også førstepladsen i Trimtex Cup.

Hos kvinderne viste Signe Søes, at sejren ved Spring Cup ikke var en tilfældighed. Signe er tilbage efter sin skade og sidder nu atter solidt på positionen som Danmarks bedste på de lange distancer. Med Maja Alms fysiske fremgang i år, skal det dog blive spændende at se, om Maja støt og roligt kommer tættere på at lukke hullet. Maja var kun 1.23 efter på en times løb i Spring Cup, mens Signe var næste 6 minutter foran i dagens løb. I Trimtex Cup er Signe nu alene i spidsen efter Maja i går kortvarigt var oppe og dele førstepladsen med Signe.

Næste løb i Trimtex Cup er DM Nat, der afholdes i Nordsjælland allerede førstkommende lørdag. Der vil Rasmus kunne konsolidere sin føring, mens hverken Signe eller Maja i skrivende stund er tilmeldt dér, hvorfor pointene dér vil gå til nogle af de efterfølgende løbere på ranglisten.

Alle resultaterne kan ses på arrangørernes hjemmeside.

Medaljetagerne

H 21, 23,55 km, 42 poster
1.\tRasmus Djurhuus, OK Pan Århus 2:10:08
2.\tTue Lassen, Faaborg OK 2:20:57
3.\tThomas Jensen, Tisvilde Hegn OK 2:22:27

D 21, 14,4 km, 25 poster
1.\tSigne Søes, OK Pan Århus 1:31:00
2.\tMaja Alm, OK HTF Haderslev 1:36:52
3.\tLea Reime, AKIF 1:47:15

http://www.aarhus1900.dk/Orientering/loeb/dmultralang/