Skip to main content

Ida Bobach nr. 2 i Årets Fund-konkurrencen

| Administrator | Nyheder 2010

Som højest placerede orienteringsløber nogensinde.

Det var lige ved og næsten for Ida Bobach, Silkeborg OK, der med 43 point i afstemningen om årets fund var syv point efter den 16-årige badmintonspiller, Viktor Axelsen der i 2010 har vundet guld i herresingle ved VM i badminton for spillere under 19 år.

Prisen uddeles af dagbladet Politiken i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark og prisuddelingen fik ekstra dramatik da et antal personer kort før arrangementet blev anholdt for at have planer om terror mod netop Politikens Hus, hvor prisoverrækkelsen fandt sted. Det skræmte dog hverken kronprins Frederik, der uddelte priserne, eller de fremmødte atleter.

Ida’s placering er den klart bedste til en orienteringsløber. Siden prisen blev uddelt første gang i 1929 har der flere gange været o-løbere i Top 10, men i nyere tid er Emma Klingenbergs 6. plads i 2008, Maja Alms 8. plads i 2007 og Søren Bobachs 9. plads i 2006 de hidtil bedste o-resultater.

Ida havde ikke selv mulighed for at afhente diplomet med 2. præmien, men DOF var i stedet repræsenteret ved eliteudvalgsformand Dorthe Hansen.

http://politiken.dk/sport/ECE1154463/ketsjer-komet-bliver-valgt-til-aarets-fund/