Skip to main content

Ida Bobach indstillet som årets fund

| Administrator | Nyheder 2010

Politiken laver hvert år en kåring blandt de 10 største fund i dansk idræt - Ida Bobach er blandt de 10.

Nedenstående er sakset fra indstillingen:

"Ida har i 2010 stadfæstet sin position som en af verdens bedste kvindelige juniorløber. Derudover er hun trådt ind på den internationale orienteringsscene for seniorer med en stribe fremragende præstationer.

Gennem hele året har Ida præsteret i top, både ved nationale og internationale begivenheder og både i juniorklassen og seniorklassen.

Ved årets verdensmesterskaber for juniorer blev det til 3 guldmedaljer af 4 mulige. Den fjerde finale måtte Ida stå over pga. forstuvet fod. Ida har dermed erobret medalje i de sidste 8 finaler ved junior VM, hun har deltaget i, det er ganske unikt.

Junior-VM resultater 2010:
Langdistance: guld
Sprint: guld
Stafet: guld

Junior-VM resultater 2009:
Lang: guld
Sprint: sølv
Kortdistance: bronze
Stafet: bronze

De fremragende juniorresultater betød at seniorlandstræneren udtog Ida til VM for seniorer. Her kvitterede hun for tilliden ved at opnå en 13. plads på mellemdistancen og være medvirkende til at stafetholdet opnåede en 5 plads som er det bedste resultat i mange år.

Ved de uofficielle europæiske mesterskaber for juniorer gjorde Ida rent bord og kom hjem med 3 guldmedaljer.

Her slutter præstationerne ikke, for også ved de afsluttende Word Cup konkurrencer for seniorer markerede hun sig på fornemste vis. Ved den afsluttende sprint-distance i Schweiz erobrede Ida 3. pladsen kun slået af de 2 absolutte stjerner blandt seniorerne.

Ud over de flotte præstationer Ida har opnået i landsholdsdragten skal også nævnes, at Ida har vundet guld ved de 4 Danske individuelle Mesterskaber hun har deltaget i. Hun vandt juniorklassen ved det traditionelle svenske 5-dages sommerstævne O-Ringen, hvor alle de bedste juniorer deltager. Hendes gode løb har været medvirkende til at hendes svenske klub blev nr 2 ved 2-mila-stafetten i Sverige og nr 2 ved Venla-stafetten i Finland."

Kåringen finder sted den 29/12 på politiken.
Følg med om Ida bliver årets fund.
På linket herunder kan du se et indslag med Ida Bobach.
http://www.on-sport.dk/video/927102/ida-bobach-jeg-laver