Skip to main content

Emma Klingenberg og Rasmus Thrane Hansen til tops

| Administrator | Nyheder 2010

Næstsidste afdeling af Combineering Cup afholdt ved AL-sprinten

Juniorverdensmester i sprint, Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, var også hurtigere end alle seniorerne, da han vandt næstsidste afdeling af AL-sprinten i Hillerød lørdag eftermiddag. Med tiden 19,51 for de 4 km var han 20 sekunder foran den norske juniorlandsholdsløber, Eskil Kinneberg. Juniordanmarksmesteren på Lang, Søren Schwartz, FIF Hillerød, var yderligere 8 sekunder efter på 3. pladsen.

Med sejren går Rasmus Thrane Hansen forbi Marius Thrane Ødum, OK Øst, Birkerød, i kampen om slutsejren i herrejuniorernes rangliste, Combineering Cup. Marius stod over i dag og løber heller ikke søndag for ikke at overbelaste en let skadet hofte. Men da Rasmus heller ikke stiller op i Jættemilen for ikke at overbelaste et skadet knæ, har Andreas Hougaard Boesen fra OK Roskilde faktisk mulighed for at vinde Combineering Cup. Det kræver dog en sejr i morgendagens Jættemil.

"Det var hårdt. Jeg blev lidt træt midt på banen, men så måtte jeg tage mig sammen for at holde farten oppe. Jeg har lige haft nogle stop for at blive sikker på vejvalget, men ellers er det gået optimalt" fortalte Emma Klingenberg fra Faaborg OK efter sejren over juniorverdensmester Ida Bobach, Silkeborg OK, der var 46 sekunder efter på 2. pladsen. Norges juniorlandshold var repræsenteret på 3. pladsen gennem Oda Wennemo.

Dagens sejr viser Emma Klingenberg store potentiale på sprintdistancen, hvor hun desværre kom til at springe en post over da der i sommer var juniorverdensmesterskaber på distancen i Danmark. Emmas tid i dagens AL-sprint var da også blot 37 sekunder langsommere end den suveræne seniorvinder, Maja Alm, OK HTF, der vandt bronze på distancen ved senior-EM i foråret.

Slutsejren i Combineering Cup ligger dog ret sikkert i hænderne på Ida Bobach, der blot skal gennemføre morgendagens ranglisteafslutning, Jættemilen, for at vinde Combineering Cup 2010.

Billeder fra AL-sprinten kan ses her

Resultaterne
Herrejunior 4,0 km
1. Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK 19,51
2. Eskil Kinneberg, Raumar Orientering, Norge 20,11
3. Søren Schwartz, FIF Hillerød 20,19

Damejunior 3,2 km
1. Emma Klingenberg, Faaborg OK 17,44
2. Ida Bobach, Silkeborg OK, 18,30
3. Oda Wennemo, Raumar Orientering, Norge 18,57

Øvrige resultater kan ses på arrangørernes hjemmeside.

http://www.orientering.dk/fif/index.asp?goto=http%3A//www.orientering.dk/fif/loeb/sprinten/