Skip to main content

Fantastiske danske piger i World Cup afslutning

| Administrator | Nyheder 2010

Maja Alm nr 3 sammenlagt i World Cup 2010

Mange ting var (næsten) afgjort før årets sidste World Cup, sprint i Geneve i Schweiz. At der ville schweiziske vindere hos både herrer og damer var givet, at Simone Niggli ville vinde sammenlagt var givet, at Danile Hubmann ville vinde var særdeles sandsynligt - og sådan gik det også. At de så også begge vandt dagens sprint var ikke givet, men heller ingen overraskelse - og de kunne derfor særdeles fortjent hyldes som særdeles værdige vindere af årets World Cup.

Ida Bobach nr 3 i dagens konkurrence
At Ida skulle blive nr 3 i dag var ikke hverken givet eller direkte forventet, og med en meget tidlig starttid var hun særdeles overraskende i spidsen helt indtil de 2 sidste - og generelt set suveræne - kvinder Simone Niggli og Helena Jansson. Men for første gang i en seniorkonkurrence fik Ida vist sit kæmpe-talent, og efter 2 lidt skuffende konkurrencer med diskvalifikation og et decideret bom, må det have været en forløsning for Ida at det bare klappede. Det er næppe hendes sidste topppræstation, og at hun med ganske få løb viser sig at blive nr 22 sammenlagt, er i sig selv udtryk for høj, høj klasse. Og så er Ida endda også "kun" junior næste år.

Maja Alm nr 3 sammaenlagt
Majas klasse har ingen været i tvivl om i år, og hun lå også nr 5 sammenlagt før dagens konkurrence. Men Maja har lige været syg i 10 dage og konkurrenterne var meget tæt på, så det lå bestemt helle ikke i kortene, at Maja skulle blive nr 4 i dag og en flot, flot nr 3 sammenlagt. faktisk den bedste danske kvindepræstation nogensinde, da Signe Søes "kun" har været nr 5 og 6 de seneste år. Signe har været skadet det meste af året, og har slet ikke deltaget i de 3 sidste konkurrencer - og bliver alligevel nr 18 sammenlagt. De 3 piger, undskyld kvinder, som også blev nr 5 til WOC-stafet, vil komme til at præge resultatlisterne mange år frem.

Gode præstationer af de danske herrer
Lidt i skyggen af de dygtige piger, lykkedes det faktisk Tue Lassen at holde sin 17. plads i årets World Cup ved at blive nr 13 i dagens sprint, dvs Tues 4. top-15 placering i år. Ganske godt, selv om 2 af dem er i sprint, som han ellers ikke har satset målrettet på. Mikkel Lund bliver nr 21 i dag og nr 22 sammenlagt i World Cup, 2 rigtigt pæne placeringer af danske herrer, når man ser på de sidste mange år.

Samtlige resultater mm burde kunne findes via nedenstående link

http://www.postfinancesprint.ch/index.php?in=ranglisten