Skip to main content

Dobbeltsejr til Tisvilde Hegn

| Administrator | Nyheder 2010

Tisvilde Hegn OK vandt både Thor og Tjalfe til Midgårdsormen.

Med et nyt koncept, hvor der var start kl. 20.30 og kun blev løbet tre ture med efterfølgende jagtstart søndag morgen, forsøgte OK Pan at gøre Midgårdsormen både mere publikums- og løbervenlig. Det var dog ikke helt lykkedes at lokke så mange hold til Marselisborgskovene som håbet. Stemningen på pladsen - især ved starten om aftenen, men også om morgenen ved jagtstarten - var rigtig "stafetagtig" med mange tilskuere og tilråb godt hjulpet på vej med en god speakning, radio- og publikumsposter. Det har traditionelt ellers knebet med stafetstemningen ved Midgårdsormen.

Der var kun een seniorklasse, hvilket var et forsøg på at få endnu mere stafetstemning gennem løbet - alle løb samme stafet, og der burde være mindre spredning. Dette forsøgte Faaborg OK at "sabotere" fra start ved at sætte Mikkel Lund på første tur og fik dermed bragt holdet i front med 8 minutter fra start - en position, der blev holdt gennem de øvrige natture.
På nattens baner fandt en hel del løbere ud af at dels var den østjydske bøgeskov ikke så nem - mange brugte megen tid - og dels var den ret fugtig efter den sidste tids megen regn.
- "Jeg fulgte efter Inge, men lige pludselig var der bare blank vand over det hele", lød en kommentar efter målgang.

Søndagen morgen var 21 hold med i de 90 minutters jagtstart, hvorefter de øvrige blev startet i en fællesstart. Faaborg OK så længe ud til fortsat at sejre, selv om Tisvilde Hegn OK åd et par minutter. Men på første sløjfe på 7. tur vendte lykken, og et 10 minutters bom blev prompte straffet, så Rasmus Oscar og Mikael Sørensen kunne gå i skoven stort set samtidig. Spændingen var tilbage i stafetten.
Dette gentog sig på den afsluttende afgørende niende tur, hvor Christian Nielsen gik ud få sekunder før Rune Olsen. Men med dagens hurtigste tid kunne Rune - sammen med resten af Tisvilde Hegn - løbe i mål med 2½ minuts forspring til Faaborg.
Tredjepladsen så Horsens OK ud til at få ret sikkert. Søren Bobach kunne dog matche Runes tid og løb Silkeborg ind som nummer tre.

Tjalfe så fra start ud til at blive et opgør mellem Tisvilde Hegn og OK Pan/Århus 1900. Efter to ture var Tisvilde godt 1½ minut foran, men Mads Møller Skaug fra Pan løb tredjeturen i dagens klart hurtigste tid - blot 10 minutter - og det gav muligheden for et spurtopgør. Dette vandt Asger Skytte Kirkegaard med blot 14 sekunder ned til Caroline Finderup.
Så også her tog Tisvilde Hegn sejren. Tredjepladsen blev besat af OK Sorø - næste års arrangør af Midgårdsormen.

http://www.soenniksen.dk/orm2010/