Skip to main content

Langdistance finalen

| Administrator | Nyheder 2010

Ingen stor dansk dag til en ellers flot finale

Damefinalen blev en særdeles spændende affære, et langt stykke hen ad vejen. Men så viste Simone Niggli, at hun ubetinget er verdens bedste kvindelige orienteringsløber - og det uanset, om det er sprint eller langdistance. I lang tid førte norske Marianne Andersen, og så var det tæt mellem Minna Kauppi (Finland), Helena Jansson og Emma Claesson (begge Sverige) - og så altså Simone. Men på de sidste 200 meter før passagen af stævnepladsen og 2 km før mål rykkede Simone afgørende, og i mål var hun over 2 minutter foran Marianne Andersen, der foran hjemmepublikummet fightede sig til sølvmedaljen 5 sekunder foran Emma Claesson, der ellers på de sidste 2 km var kommet 20 sekunder foran. Så det var en særdeles udslagsgivende sidste runde omkring skihopbakken, og en utrolig flot dækning for publikum med 3 storskærme og gps-tracking af alle de afgørende situationer. På pressekonferencen bagefter gav Simone udtryk for, at langdistancen virkelig betyder noget ekstra for hende, og samtidig var det vigtigt for hende at klare sig godt i Norge mod de dygtige norske piger, og hun var derfor særdeles tilfreds med dagens løb og resultat.

Majas godkendte præstation
I lyset af de helt store navne forsvandt de danske piger lidt, men med en tidlig starttid fik Maja en meget fin dækning i speakning og på storskærm; hun kom først i mål og lå længe med klart bedste tid. Maja havde et ca 2 min bom på 3.posten, men løb derfra rigtigt godt hjem og sluttede på 17.pladsen, godt 12 min efter Simone og 7 min fra podiet. Maja syntes selv at løbet var ok, og samtidig gav hun også udtryk for at alle kvinderne i virkeligheden under Simone sejren. Hun er så dygtig - og så er hun samtidig altid så glad og begejstret. Zenia Hejlskov Mogensen havde det rigtigt hårdt og et stort bom tidligt på banen kostede mange kræfter. Derfor var det egentlig godt kommet igen, når Zenia sluttede som nr 41, godt 30 min efter Simone.

Norsk dominans hos herrerne
Hos herrerne var der nærmest norsk over det hele, og det lige fra starten af. 23-årige Olav Lundanes satte en tyk streg under sit kæmpetalent og førte stort set fra start til mål, og den eneste der var i nærheden af at true ham, var den rutinerede 32-årige landsmand Anders Nordberg, der sikrede norsk dobbeltsejr. Ellers sejrsvante Thierry Gueorgiou var 3,40 fra guldet og det var faktisk først på sidste runde at han fik vristet bronzen fra svenske Marcus Millegaard, der mistede 1 minut ganske kort før mål.

Det var en rigtig sur dag for Tue Lassen, der allerede fra starten af følte sig under pres. Trods rigtigt gode forberedelser skal man også "have dagen", og det havde Tue slet ikke. Meget skuffende for ham selv lavede han små fejl fra start af og kunne ikke rigtigt følge med de løbere der kom bagfra, der var bare ikke "krudt i benene" Oven i dette kom så et selvfølgelig utilgiveligt fejlklip i butterflyen, men sådan var det bare i dag! Til slut galdt det i virkeligheden mere om ikke at bruge alle kræfterne helt for at blive nr 25 - og en tid som ville have været ca 15 min efter vinderen lå alligevel langt fra Tues egne forventninger. Til gengæld er han allerede begyndt at se fremad mod lørdagens mellemdistance finale, hvor han stadig føler sig både godt forberedt og i stand til at yde en toppræstation. Hans form er mere end god og vi er mange danskere heroppe, der håber at han "har dagen" og marginalerne på sin side på lørdag.

Resultater hos damerne:
1 Simone Niggli (Schweiz), 72:49
2 Marianne Andersen (Norge), 75:02
3 Emma Claesson (Sverige), 75:07
17 Maja Alm 85:01
41 Zenia Hejlskov Mogensen 104:45

Resultater hos herrerne:
1 Olav Lundanes (Norge), 92:41
2 Anders Nordberg (Norge), 93:21
3 Thierry Gueorgiou (Frankrig), 96:21
Tue Lassen disk (109:41)

Alle resultater, mellemtider mm kan findes på nedenstående link.

http://www.woc2010.com/