Skip to main content

Endnu en god dansk dag ved langdistance kvalen

| Administrator | Nyheder 2010

3 af 4 danskere videre til finalen

Det var så tæt på at blive en ligeså god dansk dag i dag som i går, og så glippede kvalifikationen for Rasmus Thrane Hansen til allersidst, da han kunne se Kalvis Mihailovs fra Letland løbe i mål som sidste løber, sølle 16 sekunder bedre end Rasmus. Man kunne faktisk se på GPS-trackingen på storskærm, hvordan Rasmus faktisk var foran 3 poster før mål, men trods en god spurt var det lige akkurat ikke nok. Rasmus var ellers ganske tilfreds med sit løb, for trods en lidt nervøs start på de første poster fik han via det første langstræk et bedre flyd og var egentlig pænt tilfreds med sit løb bagefter. Rasmus har jo ikke trænet så meget i denne terræntype, så når man tager i betragtning at det kun var 3. gang han prøvede det, var det en superflot flot præstation på den lange og tunge bane.

Zenias flotte løb
Var Rasmus naturligvis lidt skuffet, var Zenia Hejlskov Mogensen næsten ikke til at skyde igennem efter at have kvalificeret sig til sin første VM-finale. Efter et godt disponeret løb, hvor der kun var mindre fejl før posterne og et lidt usikkert langstræk, havde Zenia fin fart i benene, og hun blev en flot nr 11 i sit heat. Og hun glæder sig rigtigt meget til finalen.
Maja Alm kom også i finalen, men knap så overbevisende som forventet. En efterfølgende strækanalyse viser et kæmpebom på 3.posten, og Maja følte selv at den fysiske form var helt ok ovenpå sidste uges sygdom. Maja kvalificerede sig på en 13. plads, og bortset fra bommet kørte det rigtigt godt.

Tue Lassen kvalificerede sig også rimeligt sikkert på en 8.plads, og det virker som om han har lært at løbe sig sikkert i finalerne, men han var ikke rigtigt tilfreds med sit løb. En forholdsvis stor fejl kostede et par minutter tidligt på banen, og han følte han måtte kæmpe lidt mere end han havde regnet med. Senere fik han dog et pænt flyd, og havde blandt andet fint overskud til at følge med den stærke heatvinder Olav Lundanes, som ellers var startet 6 minutter efter. Men på sidste del af banen var det Tue der var foran - og det vigtigste var jo at komme i finalen og få en god starttid på torsdag, hvor der er langdistance finale.

Alt i alt må man sige at WOC er gået rigtigt godt for det lille danske hold, hvor der er blevet præsteret godt og sikkert, ikke mindst af de unge debutanter, og det skal blive spændende at følge dem i finalerne - og måske ikke mindst i fremtiden. Stemningen i truppen er helt i top!!

http://www.woc2010.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=en