Skip to main content

Studenter VM i Sverige

| Administrator | Nyheder 2010

Schweizisk og svensk dominans

Ved årets studenter VM i Borlänge i Sverige var der som ventet schweizisk dominans, idet de vandt medaljer i næsten alle konkurrencer, 3 guld individuelt og guld i damestafetten. Mattias Merz var aldeles urørlig i både lang og mellem og viste at han er i fin-fin form før WOC, og selv om det vel ikke var den allerhårdeste konkurrence, var der flere WOC-løbere fra andre nationer. Hos herrerne imponerede de unge svenske løbere i øvrigt, idet Jerker Lysell vandt sprinten og både på lang og mellem besatte de 2.pladsen ud over at de vandt herrestafetten foran Tjekkiet.

De danske herrer havde det generelt lidt hårdt, men bedste dansker blev ikke overraskende Tue Lassen, der blev nr 13 på mellemdistancen, ca 2 min efter Merz og 1 min efter bronzen. På langdistancen blev Tue nr 16, næsten 10 min efter Merz og 4½ min fra bronzen og i sprint blev Martin Hoset også nr 16, 1½ min efter Jerker Lysell og 1 min fra bronzen. Sigge Lundahl Jensen var vel ellers næstbedste dansker og ikke mindst i stafetten løb han en særdeles flot 1.tur, hvor han kom ind som nr 5. Her sluttede det danske hold med Rasmus Djurhuus og Tue Lassen som nr 10 i nationskonkurrencen (nr 12 totalt).

De danske damer Ane Linde og Maja Bramming måtte erkende at der et stykke vej op til eliten og de sluttede generelt en del minutter efter vinderne.

Resultater og mellemtider kan ses på nedenstående link

http://www.wuoc2010.se/Home/Competitions