Skip to main content

3. og sidste etape i Nordic Orienteering Tour

| Administrator | Nyheder 2010

Kan Maja forsvare sin 3.plads i jagtstarten?

Lørdag eftermiddag afsluttes 1. udgave af Nordic Orienteering Tour (NORT) med en let forøget mellemdistance jagtstart ved O-festivalen i Raufoss i Norge. Starttiderne er opnået som en kombination af opnåede resultater på de første 2 etaper og en evt erhvervelse af bonussekunder, hvor man ved 2 sejre har kunnet opnå hele 3 minutters bonus. Det har dog ikke været tilfældet, selv om man kan konstatere, at de 2 store schweiziske favoritter Daniel Hubmann og Simone Niggli har henholdsvis 1½ og 3 min forspring til nærmeste konkurrent, og det virker usandsynligt at der vil blive reel spænding om 1.pladserne, som også udløser særdeles flotte præmiepenge (i orienterings-sammenhæng), nemlig 6.000 € til de samlede vindere af NORT. Nogle af de andre favoritter har kun deltaget i den ene af de foregående etaper, således stiller fx hverken svenske Helena Jansson, finske Minna Kauppi eller vores egen Signe Søes op i dag, men det giver så gode muligheder for Maja Alm, der ligger nr 3 sammenlagt 4,04 min efter Simone Niggli og 1 min efter svenske Lena Eliasson. Maja vil kunne vinde 1.500 € ved at blive nr 3.

Majas flotte uge
Maja har haft en fantastisk uge med lutter topplaceringer og gode løb. På 1.etape i Finland blev hun nr 5, ved Venla-stafetten sidste weekend blev hun og Ulricehamns OK nr 2, og på 2.etape i Stockholm blev hun nr 4. Hun ligger således også på en usædvanlig flot 5.plads i World Cup, en plads foran Signe Søes – og de 2 gør dermed Danmark til en af de pt allerbedste nationer på kvindesiden. Og Maja har ydermere mulighed for at forbedre sin placering, hvis hun kan holde 3.pladsen på den ca 6,5 km lange mellemdistance. Maja starter kl 14,04 – og kan følges live på nedenstående link. Zenia Hejlskov Mogensen starter 14,12,39 som nr 37.

Herrerne
Som sagt er Daniel Hubmann kæmpefavorit, ikke mindst når han har 1½ min forspring til de 2 nærmeste konkurrenter, norske Audun Weltzien og schweiziske Matthias Müller. Forårets komet Fabian Hertner (også Schweiz) starter som nr 4, 2,24 efter og kan han få indhentet de 2 foran, kan det muligvis give nogen spænding på den 8,1 km lange rute. Mikkel Lund starter som nr 16 15,04,12 og med Mikkels gode stafetløb på det seneste har han pæne muligheder for at forbedre sin position. Tue Lassen starter 15,05,32 som nr 26, men også i et tæt felt, hvor der kan blive mulighed for avancement, og for ham er det i hvert fald vigtigt at få så mange World Cup points som muligt for at forsvare sin øjeblikkelige, flotte 10.plads samlet. Rasmus Søes starter kun 8 sekunder efter Tue. Rune Olsen starter som nr 40 15,07,28, Martin Hoset som nr 49 15,09,44 og Emil Folino Nilesen som nr 61 15,13,54. Søren Bobach og Claus Bloch stiller ikke op.

Liveresultater kan følges via nedenstående link, og der skulle ligeledes være mulighed for web TV på www.nrk.no ligesom NRK2 skulle sende en redigeret udsendelse kl 17,30.

http://www.liveresultater.no/of26/?lang=en_EN#start