Skip to main content

Professionel Korttegning

| Administrator | Nyheder 2010

Uden (gode) kort ingen sport!

Troels Christiansen, Søllerød OK skriver

To af Nordsjællands mest benyttede skove til orienteringsløb, Rude skov og Geel skov ved Holte, bliver henover sommeren tegnet op helt fra bunden af professionelle korttegnere.

Søllerød OK har gennem 5-6 år ønsket sig helt nye kort over to af klubbens mest benyttede skovområder. Idet det desværre ikke er lykkedes at overtale naboklubberne til at være med i projektet, er klubben gået solo og har købt arbejdskraft fra fire professionelle ukrainske korttegnere, der bl.a. har tegnet kort til WOC 2007 i netop Ukraine. Kontakten til korttegnerne er formidlet gennem Flemming Nørgaard og den i Silkeborg bosiddende tidligere professionelle korttegner Orest Kotylo.

Kortene tegnes i juli måned på baggrund af georefereret materiale; laserscannede kurver fra COWI, ortofotos og Rudersdal Kommunes tekniske kort. De tidligere kort har mange år på bagen, og med tilgangen af nyt og præcist grundmateriale er det oplagt at starte helt forfra med rekognosceringen, hvilket det så vidt vides aldrig tidligere er sket.

I Søllerød OK glæder vi os rigtigt meget til nye og lækre kort. En sidegevinst er, at kortene også kommer vores naboklubber og alle andre orienteringsløbere til gavn for en endnu bedre orienteringsoplevelse! Søllerød OK afholder alle udgifter til projektet.