Skip to main content

Venla - damestafetten i Jukola

| Administrator | Nyheder 2010

Gode danske præstationer

Modtaget fra Rasmus Oscar

Klokken 14:00 finsk tid startede de 1100 dameløbere ud på Venla-stafetten i Kytäjä-skoven lidt nord for Helsinki. På forhånd var der store forventninger til de forsvarende mestre fra Ulricehamn med danske Ida Bobach og Maja Alm på holdet. Derudover forventede man at Domnarvet, Halden SK, IFK Lidingö med danske Signe Søes og det finske hold Tampereen Pyrintö skulle være med til at kæmpe om topplaceringerne.

Årets terræn skulle vise sig at være særdeles udfordrende såvel teknisk som fysisk. Som illustration på dette, lå kilometertiderne omkring 8 minutter, hvor damerne plejer at løbe ca. 6 minutter pr. km.
På første tur lavede Maja Alm en fejl på 2. post og blev derefter tvunget til at skærpe teknikken på banens sidste del. Hun kæmpede sig i mål på 35. pladsen 3.28 efter førende IFK Mora.

På anden- og tredjetur skete der mange omvæltninger i stillingen, men efter et stabilt løb på tredje tur kunne Ida Bobach sende den mangefoldige verdensmester Simone Niggli i skoven som nr. 4, 3.27 efter førende Domnarvet GoIF. Signe Søes lavede en stor fejl i begyndelsen af banen, hvor hun blev overhalet af Ida, men løb derefter sikkert resten af vejen. Signe var efterfølgende lidt skuffet, men trods alt tilfreds med at kunne sende Annika Billstam i skoven på 5. pladsen 4.21 efter Domnarvet.
Ida var på trods af et par småfejl tilfreds med sit løb, hvor ”der skulle fightes, især i de grønne områder”.

På sidste tur lykkedes det den nykårede europamester i stafet Lena Eliasson fra Domnarvet at lave flere store fejl. Hun kom til slut i mål på 15. pladsen hele 20 min efter vinderholdet Tampereen Pyrintö. Anni-Maija Fincke løb sikkert sejren hjem foran Ulricehamn og Halden SK. Fjerdepladsen gik lidt overraskende til NTNUI mens Lidingö blev nr. 5.
Anne Margrethe Hausken, Halden SK, viste på sidste tur, at hun er på vej tilbage i VM-form efter en knæskade. Hun løb dagens hurtigste tid foran Anni-Maija Fincke og Konneruds Marianne Andersen.

Generelt var løberne positivt overraskede over banelægning og kortkvalitet. Det var da også forfriskende, at man for en gangs skyld havde valgt at lægge stævnepladsen ”midt i skoven” for ikke at gå på kompromis med kort og baner, hvilket har været tendensen på de seneste års 10-mila og Jukola.

Eneste danske hold i Venla var OK Pan Århus, der sluttede som nr. 95, 53 min. efter vinderholdet.
Holdet bestod af Stine Bagger Hagner, Inge Knudsen, Zenia Hejlskov Mogensen og Emma Klingenberg.

1 Tampereen Pyrintö, Totaltid 3:07:12
2 Ulricehamns OK +4:46
3 Halden SK +7:39
4 NTNUI +8:00
5 IFK Lidingö SOK +8:26

95 OK Pan Århus +53:18

Øvrige resultater findes på www.jukola2010.net

Og så kan det i øvrigt nævnes, at Søren Bobach (Halden 2) kom ind som bedste dansker af 5 landsholdsaktuelle løbere på 1. turen, kun 15 sek efter nr 1 og efter at have ført store dele af turen.