Skip to main content

Optakt til Nordic Tour 17.-26. juni

| Administrator | Nyheder 2010

Og hvem er så debutanten, Martin Hoset??

Ved udtagelsen til Nordic Tour var der ”naturligvis” mange af de ventede navne, ikke mindst dem der ydede de store præstationer ved EM i Bulgarien, hvor både medaljehøst og gode præstationer var meget bedre end set længe blandt seniorerne. Præstationer der også fik Team Danmark direktør Michael Andersen til at fremhæve dansk orienterings flotte talentarbejde. Derudover var det vel ventet, at sprintspecialisterne Mikkel Lund og Claus Bloch ville blive udtaget, når der er så meget sprint på Nordic Tour – og når Christian Bobach så har meldt fra pga skade, og flere løbere pga eksamen ikke kan deltage i alle løbene der strækker sig over 1½ uge, blev der plads til Rasmus Søes, Rune Olsen og Emil Folino Nielsen, som alle har været inde i billedet i flere år – og endelig til den totalt ukendte Martin Hoset fra NTNUI.

Debutanten Martin Hoset
Martin har dansk statsborgerskab med en dansk mor, men har boet hele sit liv i Norge. Ifølge landstræner Åke Jönsson har han kun løbet orienteringsløb 3-4 år, men han er en meget stærk atletikløber, som har udviklet sig rigtigt meget i orienteringsløb, og på de korte sprintdistancer på Nordic Tour vil han muligvis kunne gøre sig gældende. Når Martin samtidig ikke decideret tager plads op for nogen, og når han ifølge udtagelseskriterierne selv skal betale de fleste udgifter, har Åke Jönsson ikke set nogen grund til ikke at give ham chancen. Det skal blive spændende at se, hvad Martin kan præstere på Nordic Tour. (Se link til udtagelseskriterier http://elite.do-f.dk/elite/Pdf/Senior-Landsholdsudtagelser%202010.pdf)

Forventningerne
Landstrænerens forventninger til topresultater på Nordic Tour er ellers ikke de allerstørste, da fokus i år helt klart har ligget på VM og EM. Signe Søes, der vandt sølv på mellemdistancen til EM, og Maja Alm, der vandt bronze på sprintdistancen, skal man naturligvis slet ikke afskrive på tourens distancer, men Signe deltager kun på 1. del i Finland, da hun stadig er mærket af sin skade i achillessenen. Desuden er konkurrencevilkårene temmelig ukendte og i hvert fald uprøvede for de fleste, da 1.etape i Finland fx er en kombination af mellemdistance og sprint, hvor der både er kortskift og skift i målestok fra 1:10000 til 1:5000. Det lyder spændende for både løbere og publikum!! Af herreløberne stilles der nok de største forventninger til Mikkel Lund og Claus Bloch, når distancerne er så korte som de er, men Tue Lassen skal naturligvis også prøve at leve op til sine flotte EM-resultater og kæmpe for World Cup-points, hvor han ligger en flot nr 10 efter EM.

Programmet
Holdet tager af sted til Finland på onsdag, skal løbe 1.etape torsdag 17.juni, lørdag/søndag er der den prestigefyldte klubstafet Jukola/Venla, hvor alle de danske landsholdsløbere skal løbe for deres respektive klubhold, hvoraf flere kan forventes at ligge blandt de absolutte tophold. Tirsdag d.22.juni er der ”sprint-event” i Stockholm med et igen helt nyt princip og søndag d.26.juni er der finale med jagtstart i Raufoss, godt 100 km nord for Oslo.
Der vil op mod selv løbene blive en nærmere gennemgang af de helt nye løbsformer, som man i øvrigt selv kan læse lidt mere om på hjemmesiden for Nordic Tour. Se linket nedenfor.

http://nordicorienteeringtour.ikk.no/