Skip to main content

EM-Bronze til Maja Alm

| Administrator | Nyheder 2010

Maja Alm (HTF) imponerede med en bronzemedalje - og historisk med tre danskere i TOP 6 til et EM/VM

På en god dansk dag i Bulgarien tog Maja Alm en lidt overraskende bronzemedalje på EM-sprint-distancen. Hun vandt den tredje internationale medalje i dameklassen til Danmark nogensinde - ikke siden 1983 har Danmark vundet en medalje i dameklassen til et internationalt mesterskab.

Maja Alm kvalificerede sig som nummer to i formiddagens heat, og var derfor klar over, at hun havde farten i kroppen. Maja Alm har imponeret hele året med en stærk stigende formkurve og efter tre måneder på træningslejr i New Zealand er hun kommet igennem vinteren med en fantastisk stor træningsmængde.

Landstræner Åke Jönsson siger om dagens præstation: ” Dette beviser, at hård træning og en fokuseret og langsigtet arbejde giver resultater. Maja har udviklet sig konstant over de sidste 4-6 år, og i dag pressede hun sig endnu et skridt fremad. Hun udfordre sig selv og træner stenhårdt og målrettet – og i dag gik hun helt igennem til verdenseliten”

Maja Alm siger selv om dagens præstation ” Jeg har løbet et rigtig godt løb, der trods en fejl midt på banen, er et af mine bedste. Jeg havde fuld kontrol på mit eget løb, og selv da Helena Jansson hentede mig, bevarede jeg roen og fokuserede på mit eget løb. Jeg så at Helena også lavede fejl, og stolede derfor kun på min egen orientering. Lige nu er jeg super lykkelig, og har ikke rigtigt forstået det endnu. Aldrig har jeg følt mig bedre løbende, det er så fedt.”.

Signe Søes, der sidste år blev nummer fire på VM-sprint, indhentede i dag endnu en top 6 placering. Signe Søes har været skadet det seneste halve år og har trænet store mængder cykling, vandløbning og styrketræning, og dagens resultat er en fantastisk præstation på den baggrund.

Hos herrerne løb Tue Lassen sig ind på en 6. plads, hvilket er den bedste danske placering til et internationalt mesterskab siden 2006. Dette beviser, at Tue Lassen absolut er en del af verdenstoppen. Tue Lassen har i flere år været i toppen af dansk eliteorientering og har trænet hårdt igennem de seneste år, og i dag beviser han for alvor, at han er fremtidens mand i verdenseliten.

Det er historisk at tre danske løbere placerer sig i TOP 6 til et internationalt mesterskab. Det er aldrig sket før – dette bevidner, at dansk eliteorientering er på vej frem.

Dagens resultater:

Herrer:
1 Fabian Hertner SUI 14:45
2 Daniel Hubmann SUI 15:11
3 Emil Wingstedt SWE 15:14
4 Matthias Merz SUI 15:21
5 Mathias Mueller SUI 15:24
6 Tue Lassen DEN 15:29

Damer:
1 Helena Jansson SWE 14:36
2 Simone Niggli SUI 14:56
3 Maja Alm DEN 15:44
4 Angela Wild SUI 15:53
5 Elise Egseth NOR 15:53
6 Dana Brozkova CZE 16:08
6 Signe Soes DEN 16:08

\t