Skip to main content

EM i orientering starter med sprint i morgen

| Administrator | Nyheder 2010

Søndag den 30. maj indledes EM i Primorsko ved den bulgarske sortehavskyst

Søndag afvikles sprint som den første konkurrence ved Europamesterkaberne i orientering med kvalifikation om formiddagen og finaler sidst på eftermiddagen i den bulgarske badeby Primorsko.

Fra dansk side knyttes de største forventningerne til damerne med den danske sprintmester Maja Alm og sidste års VM-4-er Signe Søes i spidsen. Maja Alm har vist stor styrke og stabilitet i år - ikke mindst gennem 4. pladsen i World Ranking-sprinten i Norrköping i Sverige for en måned siden i konkurrence med store dele af verdenseliten. På en god dag vil Maja kunne blande sig i toppen af konkurrencen. Unge Zenia Heilskov Mogensen har som junior vist flotte resultater på sprint, men det vil være en stor overraskelse, hvis hun allerede nu kan levere et flot resultat.

Alle holdets 6 danske herrer stiller til start på sprinten. De største danske forhåbninger knytter sig her til Danmarks vel nok mest rutinerede sprintløber, Mikkel Lund, der er regerende dansk mester på distancen og erobrede en 12. plads ved World Ranking-sprinten i Norrköping. Ud over Mikkel består det danske hold af en række unge og talentfulde løbere: brødrene Søren og Christian Bobach, Christian Christensen, Rasmus Djurhuus og Tue Lassen.

EM sprinten afvikles i en kombination af strandskov, by og klitområder ned til kysten, hvilket stiller store krav til deltagernes evne til at omstille sig mellem forskellige teknikker og underlag. Vejret bliver ca. 22 grader og regn.

http://www.eoc2010.bgorienteering.com/